WOMXNHOOD Presents: Women in hip-hop

WOMXNHOOD Presents: Women in hip-hop

Claiming Space Talk

Online
Pay as You Like: € 0 - € 10

Deze talk is gratis toegankelijk op zaterdag 6 maart via onze website. Wil je ons steunen? Koop dan alsnog een ticket, pay as you like.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

WOMXNHOOD Presents: Women in hip-hop

Claiming Space Talk

Dylisa / Lukie Stalenhoef / Camila Alvarez

Women in Hip-Hop. Het lijkt soms een eeuwige strijd om als vrouw* jouw space te mogen en kunnen claimen in de hiphop industrie. En als je dat al lukt, is het toch altijd na een discussie. Denk bijvoorbeeld aan Cardi B en Megan Thee Stallion - die zoveel negatieve reacties kregen op de video van hun hit track ´WAP´ dat het internet er zowat aan onderdoor ging. Janet Jackson – wiens wardrobe incident tijdens de Superbowl haar carrière zodanig schade dat ze zich uiteindelijk moest terugtrekken als presentator bij de Grammy Awards show. Dit terwijl de carrière van medebetrokkene Justin Timberlake daarna juist de vlucht nam en hij hetzelfde jaar maar liefst twee Grammy´s won.  

In het kader van de Claiming Space expo gaat Womxnhood, een platform die womxn uit de creatieve scene in de spotlight zet, in gesprek met vrouwelijke professionals en creatives uit de Nederlandse hiphopscene.

Women in Hip-Hop – let’s discuss.

*Met de term vrouw bedoelen wij iedereen die zich identificeert als vrouw.

WOMXNHOOD


Melkweg tipt