Woodstock: 3 Days of Peace & Music (1970)

Woodstock: 3 Days of Peace & Music (1970)

50th Anniversary

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Cineville met toeslag

Prijs € 2,50

deurverkoop

Prijs € 13

Geldig voor Cineville

Deze vertoning is uitverkocht, via ons officiële verkoopkanaal Ticketmaster zijn geen tickets meer verkrijgbaar. Voor Cinevillepashouders is het voor deze film ook niet meer mogelijk een ticket te reserveren. Je kunt op vertoon van je pas vanaf 17:30 tot 18:45 op de dag van de voorstelling gemaakte Cineville-reserveringen afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Woodstock: 3 Days of Peace & Music (1970)

50th Anniversary

Het is deze zomer precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock – de moeder aller festivals – plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York. Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace and Music’ waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash. Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar in de categorie 'Beste Documentaire'. 

Om 50 jaar Woodstock te vieren brengt Warner Bros. Pictures de gelijknamige muziekdocumentaire deze dag eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop voor een speciale vertoning, na de 'premiere' op Lowlands een dag eerder. Het betreft de ‘Director’s Cut’ van de film met een speelduur van 3 uur en 44 minuten, inclusief een intermission (pauze). De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek!

Tussendoor is er een pauze met een speciale snack van MILK en de film wordt ingeleid door Peter Veenhoven. Peter is oprichter en mede-eigenaar van persagentschap IFA Amsterdam, tegenwoordig Veenhoven Amsterdam, dat onder andere een groot aantal internationale muziekbladen vertegenwoordigt (zoals bijv. Guitar World, NME, Uncut en Classic Rock). In 2014 richtte hij samen met muziekjournalist Tjerk Lammers uitgeverij Mooks Publishing (MP) op. MP geeft geïllustreerde muziekboeken uit, zoals Queen over Queen, De Stones over de Stones en De Earrings over de Earring uit. De Autobiografie van Peter Koelewijn, PEER is de meest recente uitgave.

 • Regisseur
  Michael Wadleigh
  Jaar
  1970
  Land
  VS
  Duur
  225 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Nederlands
 • 18:30 - Zaal open
  19:00 - Start Inleiding
  19:10 - Start Film
  21:15 - Pauze (Snack in MILK voor bezoekers)
  21:45 - Vervolg film
  23:30 - Einde Film
 • Spotify
 • Tweet this
Woodstock | Officiële trailer | 18 augustus eenmalig in de bioscoop

Melkweg tipt