Yawning Man

Yawning Man

Upstairs

Prijs € 17,25*

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Yawning Man

Support: del-Toros

Het Californische Yawning Man werd in 1986 opgericht en was één van pioniers van de Palm Desert Scene. Ze brachten tijdens de zogeheten generator parties hun garage sound naar de woestijn. Hun muziek had grote invloed op levende legendes zoals John Garcia, Josh Homme en Brant Bjork, die later de legendarische stoner rockband Kyuss vormden. Terwijl hun meer commerciële tijdgenoten leunden op zware riffs en hardcore punk, onderscheidde de cultband Yawning Man zich door hun voorliefde voor de reverb geregen surf en psychedelische noot.

Schurende gitaren en dreigende drums vormen een dusdanig broeierige sound waarvan het zweet je spontaan uitbreekt. Beïnvloed door een melting pot van stijlen; van psychedelisch tot folkloristisch, jazz, hard rock, roots-punk en wereldmuziek, is het resultaat een oase in de allesverzengende hitte van de Desert Scene.  

Het Alkmaarse trio, del-Toros verzorgt de support voor Yawning Man. Steek je duim op als je ze langs ziet rijden en lift op 13 juni met ze mee naar de Melkweg. Met je vuisten in de lucht en headbangend tegen het dashboard. del-Toros nemen je namelijk overal mee naar toe!!

Yawning Man - The Revolt Against Tired Noises (2018) (New Full Album)
del-Toros

Melkweg tipt