Melkweg 50 Lichtjaren

De viering van ons gouden jubileum verliep dankzij de coronacrisis natuurlijk niet zoals gepland. Gelukkig kunnen we deze bijzondere mijlpaal samen met de heropening van de Melkweg nu eindelijk groots vieren met de uitgave van ons jubileumboek, Melkweg 50 Lichtjaren!

Aan de basis van Melkweg 50 Lichtjaren ligt het prachtige archiefmateriaal over de vele inspirerende bewegingen en legendarische momenten uit het verleden van ons podium aan de Lijnbaansgracht. Gecombineerd met bijdragen van o.a. bekroond schrijver en spoken-word-artiest Zaïre Krieger, VPRO programmamaker David Kleijwegt, mediacriticus Madeleijn van den Nieuwenhuizen en Melkwegoprichter Cor Schlösser vormt dit materiaal de rode draad langs verschillende thema's die al vijf decennia lang het gezicht van de Melkweg bepalen. Met hoofdstukken over onder meer hiphop, dans, cinema, heavy en vrije ruimte laat het boek de grote betekenis van de Melkweg voor de culturele ontplooiing van Amsterdam, vroeger en nu, zien.

In het kort:
Melkweg 50 Lichtjaren / Melkweg 50 Light Years
verkoopprijs: €29,95

ISBN: 9789090347127 (Nederlands)
ISBN: 9789090347202 (Engels)
Concept en vormgeving: Van Lennep, Amsterdam
Samenstelling, bronnenonderzoek, eindredactie: Mark van Schaick
Redactie: Erik Backer, Fleurie Kloostra, Bregje Wigersma, Jet Zeiss
Tekstbijdragen: Aron Friedman, Alexander Hiskemuller, Bart van der Put, Cor Schlösser, Daan Holthuis, David Kleijwegt, Fenne Saedt, Madeleijn van den Nieuwenhuizen, Saul van Stapele, Suzanne Dechert, Zaïre Krieger.
Vertaling: Roxy Merrell

Vanaf donderdag 1 juli verkrijgbaar!

Melkweg 50 Lichtjaren is vanaf donderdag 1 juli verkrijgbaar in onze webshop, aan de kassa van de Melkweg en in diverse boekenwinkels.

Bestel jouw exemplaar in onze webshop