Corona – Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen rondom je bezoek aan de Melkweg in tijden van corona. Wil je meer weten over het verloop van je bezoek, dan verwijzen we je graag naar deze pagina. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@melkweg.nl Vanaf daar helpen we je graag verder!

Algemeen

Kan ik mijn ticket retourneren indien ik vanwege klachten of een positieve coronatest niet naar de Melkweg kan komen?
Indien je vanwege klachten of een positieve coronatest niet kunt komen, dan vragen we je dit uiterlijk 24 uur voor aanvang van het programma aan te geven. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@melkweg.nl  We kijken dan samen naar een passende oplossing.

Mag ik langskomen als ik verkouden ben of iemand anders in mijn huishouden verkouden is?
Op advies van het RIVM word je indien jij of iemand in jouw huishouden verkouden is of andere COVID-19 symptomen vertoont, verzocht thuis te blijven. 

Is de bar open tijdens mijn bezoek?
Ja, onze horecavoorzieningen zijn geopend tot 00.00.

Kan ik met contant geld betalen?
Pin heeft onze voorkeur, maar het is ook mogelijk met cash te betalen.

Moet ik een mondkapje op?
Nee, het dragen van mondkapjes is niet verplicht in de Melkweg. Deze zijn volgens de richtlijnen van  de overheid en het RIVM enkel verplicht in het openbaar vervoer.

Kan ik mijn jas of tas opbergen in een locker?
Je kunt bij ons gebruik maken van een locker om je spullen in op te bergen. In onze lockers is ruimte voor 1 tot 2 jassen. 

Kunnen bezoekers met een beperking ook komen?
Ja, bezoekers met een beperking zijn ook welkom. Indien je gebruik maakt van een rolstoel, willen we je vanwege de geldende maatregelen vragen om voorafgaand aan je bezoek contact met ons op te nemen via info@melkweg.nl. Op deze wijze kunnen we er voor zorgen dat er een geschikte plaats in de zaal wordt vrijgehouden. 

FAQ 1,5 meterprogramma

Waarom heb ik de keuze uit een solo- of een duoticket?
Om er zeker van te zijn dat er voldoende afstand in de zaal gewaarborgd kan worden, verkopen we twee soorten tickets: solo- en duotickets.

Een soloticket geeft toegang voor één persoon en hiermee kun je plaatsnemen in de zaal op anderhalve meter afstand van andere bezoekers.

Duotickets zijn uitsluitend per set van twee stuks te koop. Je ontvangt twee e-tickets en deze geven samen toegang aan twee bezoekers die op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar plaats kunnen nemen in de zaal. Uiteraard is er wel sprake van anderhalve meter afstand tot andere bezoekers. Indien je een duoticket hebt gekocht, vragen we je om tegelijk naar de Melkweg te komen en samen in de rij plaats te nemen.
Indien je met meerdere bekenden naar de Melkweg komt, kunnen we je helaas niet garanderen dat je in de buurt van elkaar in de zaal plaats kunt nemen. Hoewel we natuurlijk altijd samen de mogelijkheden bekijken, komt het kunnen naleven van de richtlijnen en het waarborgen van de veiligheid te allen tijde op de eerste plaats.

Via welke ingang mag ik naar binnen en wat gebeurt er als ik in de rij moet staan? 
Om de bezoekersstromen zo goed mogelijk te kunnen spreiden en iedereen tijdig de zaal in te laten, vragen we je om uiterlijk 30 minuten voor de start van het optreden of de film bij de Melkweg te zijn. Het is niet mogelijk om na aanvangstijd van het programma de zaal te betreden.

We laten alle bezoekers gefaseerd naar binnen. Indien je een soloticket hebt gekocht, wordt je in je eentje naar binnengelaten, bij duotickets met z’n tweeën. Ook grotere huishoudens & gezelschappen worden met maximaal 2 personen tegelijk naar binnen gelaten. Signing en/of markeringen op de vloer geven aan waar je in de rij kunt staan. Ter plekke zal een servicemedewerker je naar een vaste stoel in de zaal begeleiden.

Welke maatregelen zijn er genomen zodat iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden?

  • Alle bezoekers worden door servicemedewerkers begeleid naar hun stoel, aan de hand van duidelijke looproutes in het gebouw.
  • Bij het bepalen van de maximale capaciteit van de ruimtes in ons gebouw, is rekening gehouden met 1,5 meter afstand
  • Signing en/of markeringen op de vloer geven aan waar je in de rij kunt staan

Moet ik 1,5 meter afstand houden tot mijn gezelschap?
Iedereen uit hetzelfde huishouden hoeft geen afstand te houden van elkaar. In dat geval mag je dus naast elkaar zitten. Indien je niet uit hetzelfde huishouden komt, dien je wel 1,5 afstand te houden.

Wat als anderen geen afstand houden?
Je kunt elkaar hier vriendelijk aanspreken en/of het melden bij een van onze medewerkers.

FAQ voor evenementen met een coronatoegangsbewijs (vanaf 25 september)

Wat is een geldig coronatoegangsbewijs?
Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je: 1. volledig bent gevaccineerd, 2. een geldig herstelbewijs hebt of 3. een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Check voor meer informatie coronacheck.nl.

Is het gele vaccinatieboekje ook geldig als coronatoegangsbewijs?
Het gele vaccinatieboekje is géén geldig of officieel bewijs. Heb je geen smartphone en wil je liever een papieren bewijs gebruiken? Dan kun je je coronatoegangsbewijs uitprinten via coronacheck.nl/nl/print/

Hoe kom ik aan een geldig coronatoegangsbewijs als ik vanuit het buitenland kom?
Als je uit Europa komt, kun je gebruik maken van het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC). Met een papieren of digitaal DCC uit hun land van herkomst kunnen zij toegelaten worden tot Nederlandse evenementen. Hiervoor dienen zij een vaccinatie-, herstelbewijs of testbewijs te maken. 

Je kunt ook de CoronaCheck-app downloaden, maar dat hoeft niet. Bezoekers uit landen waar geen EU DCC wordt gebruikt, moeten zich vooraf testen via Testen voor Toegang en hun resultaat in CoronaCheck omzetten in een coronabewijs.

Moet ik ook mijn paspoort/identiteitskaart laten zien bij de ingang?
Ja, neem altijd een geldig identiteitsbewijs mee, want alleen de combinatie van een ID en een groen scherm geeft toegang tot het evenement.

Hoeveel bezoekers laten jullie toe?
Voor programma’s met zitplaatsen kunnen we 100% van onze capaciteit inzetten en voor waarbij gedanst kan worden, kunnen we 75% van onze capaciteit toelaten. 

Moet ik 1,5 meter afstand houden tot mijn gezelschap?
1,5 meter afstand houden hoeft niet meer, maar het is nog wel verstandig.