Corona – Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen rondom je bezoek aan de Melkweg in tijden van corona. Wil je meer weten over het verloop van je bezoek, dan verwijzen we je graag naar deze pagina. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@melkweg.nl Vanaf daar helpen we je graag verder!

Kan ik mijn ticket retourneren indien ik vanwege klachten niet naar de Melkweg kan komen?

Indien je vanwege klachten niet kunt komen, dan vragen we je dit uiterlijk 24 uur voor aanvang van het programma aan te geven. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@melkweg.nl  We kijken dan samen naar een passende oplossing.

Waarom heb ik de keuze uit een solo- of een duoticket?

Om er zeker van te zijn dat er voldoende afstand in de zaal gewaarborgd kan worden, verkopen we twee soorten tickets: solo- en duotickets.

Een soloticket geeft toegang voor één persoon en hiermee kun je plaatsnemen in de zaal op anderhalve meter afstand van andere bezoekers.

Duotickets zijn uitsluitend per set van twee stuks te koop. Je ontvangt twee e-tickets en deze geven samen toegang aan twee bezoekers die op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar plaats kunnen nemen in de zaal. Uiteraard is er wel sprake van anderhalve meter afstand tot andere bezoekers. Indien je een duoticket hebt gekocht, vragen we je om tegelijk naar de Melkweg te komen en samen in de rij plaats te nemen.

Indien je met meerdere bekenden naar de Melkweg komt, kunnen we je helaas niet garanderen dat je in de buurt van elkaar in de zaal plaats kunt nemen. Hoewel we natuurlijk altijd samen de mogelijkheden bekijken, komt het kunnen naleven van de richtlijnen en het waarborgen van de veiligheid te allen tijde op de eerste plaats.

Mag ik langskomen als ik verkouden ben of iemand anders in mijn huishouden verkouden is?

Op advies van het RIVM wordt je indien jij of iemand in jouw huishouden verkouden is of andere COVID-19 symptomen vertoont, verzocht thuis te blijven. Twijfel je? Lees hier verder. 

Moet ik 1,5 meter afstand houden tot mijn gezelschap?

Iedereen uit hetzelfde huishouden hoeft geen afstand te houden van elkaar. In dat geval mag je dus naast elkaar zitten. Indien je niet uit hetzelfde huishouden komt, dien je wel 1,5 afstand te houden.  

Moet ik een mondkapje op?

Ja. Op advies van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland is met ingang van dinsdagavond 29 september om 18:00 uur het dragen van een mondkapje tijdens een bezoek aan de Melkweg verplicht. We verzoeken je om je mondkapje bij binnenkomst op te zetten en tijdens alle loopbewegingen op te houden. Zodra je plaatsneemt op je stoel mag je het mondkapje afzetten.

Kan ik met het openbaar vervoer of de auto komen?

Wij raden iedereen aan zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar de Melkweg te reizen. Reis dus enkel met het openbaar vervoer als het niet anders kan. Met de auto naar de Melkweg komen is een optie. Wij hebben echter rondom het gebouw geen parkeerplekken ter beschikking voor bezoekers. Wees je er van bewust dat het vinden van een parkeerplek lastig is rondom het Leidseplein. 

Hoeveel mensen laten jullie toe in de zaal?

Vanwege de maatregelen kunnen er rond de 100 bezoekers in onze Max plaatsnemen.

Hoe wordt mijn ticket gescand?

De kaartcontrole aan de ingang. Om je ticket te laten controleren, leg je je mobiele telefoon met e-ticket of je geprinte ticket bij het controlepunt neer. Onze servicemedewerker scant vervolgens je kaartje. Hierbij zullen onze medewerkers je mobiele telefoon of geprint ticket niet aanraken.

Via welke ingang mag ik naar binnen en wat gebeurt er als ik in de rij moet staan? 

Om de bezoekersstromen zo goed mogelijk te kunnen spreiden en iedereen tijdig de zaal in te laten, vragen we je om uiterlijk 30 minuten voor de start van het optreden of de film bij de Melkweg te zijn. Het is niet mogelijk om na aanvangstijd van het programma de zaal te betreden.

We laten alle bezoekers gefaseerd naar binnen. Indien je een soloticket hebt gekocht, wordt je in je eentje naar binnengelaten, bij duotickets met z’n tweeën. Ook grotere huishoudens & gezelschappen worden met maximaal 2 personen tegelijk naar binnen gelaten. Signing en/of markeringen op de vloer geven aan waar je in de rij kunt staan. Ter plekke zal een servicemedewerker je naar een vaste stoel in de zaal begeleiden.

Welke maatregelen zijn er genomen zodat iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden?

  • Alle bezoekers worden door servicemedewerkers begeleid naar hun stoel, aan de hand van duidelijke looproutes in het gebouw
  • Bij het bepalen van de maximale capaciteit van de ruimtes in ons gebouw, is rekening gehouden met 1,5 meter afstand
  • Signing en/of markeringen op de vloer geven aan waar je in de rij kunt staan
  • Bezoekers kunnen enkel pinnen aan de kassa's in de Melkwg. Er wordt niet met contant geld gewerkt. 

Kan ik mijn jas of tas opbergen in een locker?

Jassen mogen mee de zaal in, grote tassen niet. Onze lockers zijn momenteel buiten gebruik, maar grote tassen kunnen kosteloos worden opgeborgen bij de bewaakte servicebalie.

Kan ik in de zaal naast iemand uit mijn huishouden zitten?

Ja, dat kan als je in het bezit bent van een duoticket. Duotickets zijn uitsluitend per set van twee stuks te koop. Je ontvangt twee e-tickets en deze geven samen toegang aan twee bezoekers die op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar plaats kunnen nemen in de zaal. Uiteraard is er wel sprake van anderhalve meter afstand tot andere bezoekers. Indien je met meerdere bekenden naar de Melkweg komt, kunnen we je helaas niet garanderen dat je in de buurt van elkaar in de zaal plaats kunt nemen. Hoewel we natuurlijk altijd samen de mogelijkheden bekijken, komt het kunnen naleven van de richtlijnen en het waarborgen van de veiligheid te allen tijde op de eerste plaats.

Is het dragen van mondkapjes verplicht?

Nee, het dragen van mondkapjes is niet verplicht in de Melkweg. Deze zijn volgens de richtlijnen van  de overheid en het RIVM enkel verplicht in het openbaar vervoer.

Kan ik bij jullie mijn handen wassen of ontsmetten?

Absoluut! Bij het controlepunt aan de voordeur en tussen de in- & uitgang van de zaal staan hygiënestations waar je je handen kunt desinfecteren.  

Wat als anderen geen afstand houden?

Je kunt elkaar hier vriendelijk aanspreken en/of het melden bij een van onze medewerkers.

Is het mogelijk om van jullie toiletten gebruik te maken tijdens mijn bezoek?

Het is mogelijk om gebruik te maken van onze toiletten. Een servicemedewerker reguleert de toegang bij de toiletten om de afstand tussen bezoekers te bewaken. Geef elkaar de ruimte en let ook zelf op het houden van 1,5 meter afstand van anderen.

Is de bar open tijdens mijn bezoek?

Nee, op dit moment moeten wij onze horecavoorzieningen gesloten houden.

Kan ik met contant geld betalen?

Nee, dat is momenteel helaas niet mogelijk. Je kunt op dit moment enkel pinnen, zowel aan de bar als bij de receptie.

Wordt de zaal tussendoor schoongemaakt?

Onze zalen worden na afloop van een programma schoongemaakt.

Kunnen bezoekers met een beperking ook komen?

Ja, bezoekers met een beperking zijn ook welkom. Indien je gebruik maakt van een rolstoel, willen we je vanwege de geldende maatregelen vragen om voorafgaand aan je bezoek contact met ons op te nemen via info@melkweg.nl. Op deze wijze kunnen we er voor zorgen dat er een geschikte plaats in de zaal wordt vrijgehouden. 

Ter plekke kunnen wij op dit moment helaas enkel assistentie op afstand bieden. Indien je meer begeleiding denkt nodig te hebben, raden wij je aan om een huisgenoot mee te nemen.