Hoofdgebouwbeheerenverduurzaming

Werk jij graag aan het verduurzamen van een complex en bijzonder gebouw? Dan zoeken wij jou voor de functie Hoofd Gebouwbeheer en Verduurzaming!

Over de rol
Als Hoofd Gebouwbeheer en Verduurzaming draag je bij aan het professionaliseren, verduurzamen en borgen van de kwaliteit van het Melkweggebouw en installaties. Samen met je team zorg je ervoor dat het gebouw in topconditie verkeert voor de ontvangst van ruim een half miljoen bezoekers per jaar die afkomen op de honderden programma’s die we op jaarbasis organiseren. Hiernaast ben je op dagelijkse basis bezig met de verduurzaming van onze bedrijfsvoering in het algemeen en ons historische pand in het bijzonder.

De Melkweg is gevestigd in het enige overgebleven fabrieksgebouw aan de Amsterdamse grachtengordel: een voormalige suiker- en, later, melkfabriek. In het historische gebouw vind je drie concert- en clubzalen, een filmzaal, een expositieruimte en een café, die onafhankelijk van elkaar of in combinatie gebruikt kunnen worden. Daarnaast beslaan de kantoorruimtes de vijf verdiepingen boven de zalen. In de Melkweg vieren we pop- en undergroundcultuur. Bij onze concerten, clubnachten, films en exposities staan jong talent en de sterren van vandaag centraal. We geven graag alle ruimte voor jouw talent en identiteit. Achter de schermen, op het podium of tussen het publiek: je stapt hier veilig uit je comfortzone. Wij geven jonge mensen de ruimte en zijn betrokken bij actuele thema’s die spelen in onze maatschappij. Vanuit die overtuiging willen we op het gebied van duurzaamheid het goede voorbeeld geven, zodat deze jongeren en alle generaties daarna, ook nog van onze planeet kunnen genieten. We zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om continue te werken aan een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering. Een flinke, maar ook mooie uitdaging in zo’n oud gebouw!

Onderhoud aan ons gebouw vraagt om een duidelijk meerjarenplan, en het meedenken over en het naleven van wetgeving en voorschriften op het gebied van ARBO, brandweer, milieu, vergunningen, gevaarlijke stoffen en installatievoorschriften. In deze functie adviseer je de Operationeel Directeur ten aanzien van groot onderhoud, installaties (waaronder licht en geluid), ombouw en nieuwbouw. Je werkt nauw samen met het Hoofd Techniek. Uiteraard ben je zelf ook dagelijks bezig met het verrichten van (technisch) onderhoud aan ruimten en installaties.

Naast het zorgdragen voor de uitvoeringen van het meerjarenplan, geef je als Hoofd Gebouwbeheer en Verduurzaming leiding aan het team van drie tot vijf ervaren Gebouwbeheerders. Hierbij is het jouw verantwoordelijkheid om de planning, financiën en documentatie van de afdeling op orde te hebben. Omdat je ook veel samenwerkt met externe partners, is het belangrijk dat je het leuk vindt overleg te plegen met aannemers, installatiebedrijven en gemeentelijke diensten. Je treedt namelijk op als projectleider bij verbouwingen.

Over jou
Jij bent technisch aangelegd en vindt verduurzaming belangrijk. Daarnaast kunt goed plannen en organiseren, ben je goed in relatiebeheer en vind je het leuk om in een dynamische omgeving te werken. We vragen:

 • Een technische of bouwkundige opleiding en/of achtergrond;
 • Ervaring in een technische werkomgeving;
 • Ervaring met verbouwprojecten;
 • Kennis van (audiovisuele) installaties;
 • Je bent op de hoogte van relevante wet- en regelgeving;
 • Leidinggevende ervaring is een pré, maar zeker geen must. We staan ook open voor kandidaten die op dit vlak willen leren en ontwikkelen.

Wat krijg je van ons?
In de Melkweg komen subculturen samen. Onze drempel is laag, want deze plek is van iedereen. Bij ons ontmoet je jonge geesten die tegen de stroom in en dwars door hokjes heen gaan. Dat kan alleen als iedereen zich welkom voelt. Als we onze verschillen onderzoeken en vieren, om er een beter mens en fijnere plek van te worden. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, dat neem je mee naar waar we samen naartoe gaan! Wil jij met ons meebouwen? Dan nodigen we je van harte uit om bij ons te solliciteren.

Als Hoofd Gebouwbeheer en Verduurzaming ontvang je een salaris in salarisschaal 7 van de CAO VNPF (€2.937,27 - €4.279,05 per maand), afhankelijk van je ervaring.

Daarnaast bieden we:

 • Een jaarcontract voor 38 uur per week met de intentie tot verlenging;
 • Gratis toegang tot concerten, clubnachten, films en evenementen van de Melkweg;
 • Vakantietoeslag van 8%;
 • 5 weken vakantie per jaar;
 • Scholing- en trainingsmogelijkheden;
 • Deelname aan pensioenregeling van Zwitserleven;
 • Alle overige arbeidsvoorwaarden uit de CAO NPF.

Solliciteer
Wil je ons team komen versterken als Hoofd Gebouwbeheer en Verduurzaming? Dan horen we graag uiterlijk 7 juli 2024 van je!

Heb je nog vragen n.a.v. deze vacature, dan kun je contact opnemen met Nora Bacily via nora@melkweg.nl of via 06-15627813.