Melkweg

 • Lijnbaansgracht 234a
 • 1017 PH Amsterdam
Google Maps

Bereikbaarheid

Over de Melkweg
Word jaarlid

Veelgestelde vragen

Tickets

 • Waar kan ik tickets kopen voor een programma?

  ​De makkelijkste manier om tickets te kopen is via de knop ‘TICKETS’, die bij elk programma in de agenda staat. Aan de kassa zijn zowel tickets in de voorverkoop verkrijgbaar als voor de dag zelf. Ook kun je terecht bij verschillende voorverkoopadressen (bij deze adressen wordt een meerprijs van € 2,44 per ticket in rekening gebracht). 
  Let op: Melkweg.nl en Ticketmaster.nl zijn de enige officiële verkoopsites. Andere sites die tickets aanbieden zijn doorverkopers. Je betaalt hier vaak een veel hoger bedrag en je loopt het risico ongeldige tickets te kopen.

 • Wanneer is de kassa geopend?

  De kassa opent elke dag om 12:00.
  De kassa sluit wanneer het programma van de dag is afgelopen en uiterlijk om 03.00 uur. Als er doordeweeks geen programma is, sluit de kassa om 18.00 uur. Als er in het weekend geen programma is blijft de kassa gesloten. Uitzonderingen op de genoemde tijden worden vermeld in de agenda. De kassa vind je bij de hoofdingang aan de Lijnbaansgracht.​ 

 • Moet ik servicekosten betalen?

  Bij het kopen van tickets in de voorverkoop betaal je servicekosten: 13,5% van de ticketprijs. Bij voorverkoop aan de kassa zijn dit de enige bijkomende kosten. Koop je e-tickets online, dan betaal je ook transactiekosten (€ 0,50 bij iDeal). Koop je tickets met postbezorging of bij een voorverkoopadres, dan betaal je aanvullende (distributie)kosten. Op de dag van het programma worden aan de kassa geen aanvullende kosten gerekend.​

 • Heb ik een lidmaatschap nodig?

  Bij de meeste programma’s heb je een lidmaatschap nodig, dit staat altijd in de agenda aangegeven. Een maandlidmaatschap kost € 4, per ticket moet je een apart lidmaatschap kopen. Je kunt dit direct bestellen bij aanschaf van je ticket via Ticketmaster of los via deze link. Je kunt ook Jaarlid worden voor € 25 per jaar. Naast het lidmaatschap krijg je als Jaarlid veel extra voordelen, zoals gratis toegang bij diverse concerten en korting op clubnachten, film en theater.​ Meer info op de Jaarledenpagina

 • Welke kortingspassen accepteren jullie?

  ​Bij film en theater krijg je korting met CJP, Stadspas en als je 65+ bent op vertoon van je legitimatie. De korting varieert per programma en staat in de agenda aangegeven. Als CJP-lid krijg je ook korting op het Jaarlidmaatschap. Gratis toegang of korting met Cinevillepas varieert per film en wordt in de agenda vermeld. Meer info over Cineville vind je op www.cineville.nl.

 • Bieden jullie ook cadeaukaarten aan?

  Via Ticketmaster kun je de Melkweg Gift Card kopen. Deze zijn alleen online te koop en in te wisselen, dus niet aan onze kassa. De cadeaukaarten zijn verkrijgbaar met waardes van 15, 25, 40 en 50 euro. Na aankoop wordt de card naar je opgestuurd.

 • Kan ik reserveren voor film / theater?

  ​Je kan niet reserveren voor film en theater, maar wel tickets in de voorverkoop kopen via onze website zonder extra servicekosten te betalen.

Programma

 • Hoe laat begint het programma?

  ​In de agenda staat bij elk programma een aanvangstijd, dat is de tijd dat de zaal open gaat. Bij concerten wordt het volledige tijdschema van de avond in de meeste gevallen uiterlijk een week van tevoren bekendgemaakt in de agenda. Aanvangstijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Hoe laat is het programma afgelopen?

  De lengte van een concert wordt bepaald door de artiest, we kunnen dus geen eindtijd aangeven bij concerten. In de meeste gevallen speelt de hoofdact maximaal anderhalf uur. Clubnachten duren gewoonlijk tot 04.00 of 05.00 uur. Bij films en theatervoorstellingen staat in de agenda aangegeven hoe lang deze duren​.

 • Wat als een programma is afgelast?

  ​Je kunt dan restitutie aanvragen voor je aangeschafte ticket en eventuele lidmaatschap, tot een half jaar na de geplande datum. Heb je een e-ticket, dan kun je op deze pagina restitutie aanvragen. Zie verder de customer support-pagina van Ticketmaster.

 • Wat als een programma is verplaatst?

  ​In principe hoef je niets te doen, want je reeds gekochte ticket en eventuele lidmaatschap blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum. Ben je verhinderd op de nieuwe datum, dan kun je restitutie aanvragen tot een dag voor de nieuwe datum van het programma. Heb je een e-ticket, dan kun je op deze pagina restitutie aanvragen. Zie verder de customer support-pagina van Ticketmaster.

 • Kan ik nog aan tickets komen voor een uitverkocht programma?

  Nee, als een programma als ‘uitverkocht’ op onze site staat, zijn er ook echt geen tickets meer te koop. We raden je ten zeerste af om tickets te kopen via andere websites dan Melkweg.nl of Ticketmaster.nl. Andere sites die kaartjes aanbieden zijn doorverkopers, waar je vaak een veel hoger bedrag betaalt en het risico loopt ongeldige kaartjes te kopen. Zie voor meer informatie over doorverkoop de site Weet Waar Je Koopt.​

Overig

 • Wat is jullie toegangsbeleid?
 • Geldt er een minimumleeftijd?

  ​Bij concerten en voorstellingen geldt geen minimumleeftijd, tenzij anders is aangegeven. Als je nog geen 16 jaar bent, raden wij je aan om samen met iemand te gaan die 18 jaar of ouder is.
  Bij clubnachten geldt een minimumleeftijd van 16 of 18 jaar. Als in de agenda geen leeftijd staat aangegeven is de avond 16+.
  Wanneer bij een film een minimumleeftijd geldt wordt dit in de agenda vermeld.

 • Hoe gaat de Melkweg om met het 18+ horecabeleid?

  ​Vanaf 1 januari 2014 geldt de nieuwe Drank- en Horecawet. Bezoekers onder de 18 jaar mogen dan geen alcohol meer bestellen of nuttigen. Het is daarom belangrijk dat je altijd een geldige legitimatie bij je hebt. Bij twijfel zullen we daar om vragen. Bij sommige programma’s ontvang je op vertoon van je ID een polsbandje waarmee je alcohol kan bestellen. Het is verboden alcohol te kopen en door te geven aan bezoekers onder de 18. Bij constatering wordt je de toegang ontzegd. Dit geldt ook voor de bezoeker die alcohol aanneemt.

 • Is de Melkweg toegankelijk voor minder validen?

  In onze concertzalen werken we doorgaans alleen met staplaatsen. Aan weerszijden van de Max zaal en het balkon hebben we een aantal plekken waar je op kan leunen/zitten. Als je om medische redenen een echte zitplek nodig hebt, dan zetten we graag een stoel voor je neer, indien de drukte van de show dit toelaat. In onze Max zaal hebben we ook een specifieke rolstoelplek en in de nabijheid van de zaal is er een miva toilet. In de overige zalen zijn geen specifieke rolstoelplekken, maar we kijken graag naar evt. mogelijkheden. Als je van bovenstaande voorzieningen gebruik wilt maken dan is het belangrijk dat je ons tijdig een e-mail stuurt op info@melkweg.nl, zodat we je goed kunnen informeren. In de omgeving van de Melkweg is een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen.​

 • Wat zijn de openingstijden van het Melkwegcafé?

  Mometeel is het Melkwegcafé gesloten vanwege een verbouwing. Zodra er meer bekend is over de nieuwe openingstijden, dan zullen we dat communiceren via deze website, onze nieuwsbrief en social mediakanalen. Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Schrijf je dan nu in via deze link!

 • Hoe gaat de Melkweg om met geluid en gehoorbescherming?

  De Melkweg steunt het convenant preventie gehoorschade muzieksector en daarmee ook de campagne I Love My Ears, omdat wij het belangrijk vinden dat je zo lang mogelijk van muziek kunt blijven genieten. Bij hoge geluidsdrukken is het belangrijk om bescherming te gebruiken, in de Melkweg zijn er bij de garderobe dan ook oordoppen verkrijgbaar. Voor meer informatie over geluid en het dragen van gehoorbescherming verwijzen we je graag naar de website van ILoveMyEars en de website van de Nationale Hoorstichting.

 • Waarom hanteert de Melkweg een lidmaatschap?

  ​De Melkweg is een non-profitorganisatie (stichting zonder winstoogmerk) met culturele en maatschappelijke doelstellingen. Doordat bezoekers naast hun kaartje een lidmaatschap kopen is het mogelijk om een breed cultureel aanbod te programmeren, met veel ruimte voor nieuw talent. Als je regelmatig de Melkweg bezoekt is het makkelijker en voordeliger om Jaarlid te worden voor € 25 per jaar. Naast het lidmaatschap krijg je als Jaarlid veel extra voordelen, zoals gratis toegang bij diverse concerten, clubnachten en voorstellingen en korting op clubnachten, film en theater.

 • Hoe schrijf ik me in op de e-mail nieuwsbrief?

  Dat kan op deze pagina​. Je kunt kiezen uit de wekelijkse nieuwsbrief, met een overzicht van bevestigde programma's en het laatste nieuws, en diverse nieuwsbrieven per genre.

 • Hoe gaan jullie om met mijn klantgegevens?

  Wij gaan met uiterste zorgvuldigheid om met de gegevens die je invult op deze site of die wij ontvangen via onze ticketingpartner Ticketmaster. Lees hier meer over in ons Privacy Statement

 • Is er een garderobe en zijn er lockers/kluisjes?

  Bij de Max en OZ kun je gebruik maken van zowel een bewaakte garderobe als lockers om je jas en/of tas in op te bergen. Bij de Upstairs en Cinema kan je gebruik maken van lockers.

Is je vraag niet beantwoord?
Stuur een mailtje naar info@melkweg.nl of bel 020-5318181


Altijd vooraan met de nieuwsbrief

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Annuleren


Partners

 • AFK
 • Fonds Podiumkunsten
 • Gemeente Amsterdam
 • Jupiler
 • Pepsi
 • Liveurope
 • Trans Europe Halles
 • I Love My Ears
 • Celebrate Safe
 • Code Culturele Diversiteit
 • Unique Venues of Amsterdam
 • Creative Europe Programme

Website door: Grrr

Hosting door: Webslice


Melkweg tipt

Frank McComb

Leadzanger 'Another Day', Buckshot LeFonque, Soul

Layers #001: Monkey Safari / Karl Friedrich / Avidus

Gloednieuw club-concept, Gelaagde techno

Cine Mar – Surf Movie Night

Presented by BLUE TOMATO

Surffilms, avontuurlijke fotografie en film

Boda Boda Madness

Bobbin Case, Torus, Kleurrijke motortaxi’s


Agenda

Melkweg

 • Lijnbaansgracht 234a
 • 1017 PH Amsterdam
Google Maps

Bereikbaarheid

Veelgestelde vragen

Tickets

 • Waar kan ik tickets kopen voor een programma?

  ​De makkelijkste manier om tickets te kopen is via de knop ‘TICKETS’, die bij elk programma in de agenda staat. Aan de kassa zijn zowel tickets in de voorverkoop verkrijgbaar als voor de dag zelf. Ook kun je terecht bij verschillende voorverkoopadressen (bij deze adressen wordt een meerprijs van € 2,44 per ticket in rekening gebracht). 
  Let op: Melkweg.nl en Ticketmaster.nl zijn de enige officiële verkoopsites. Andere sites die tickets aanbieden zijn doorverkopers. Je betaalt hier vaak een veel hoger bedrag en je loopt het risico ongeldige tickets te kopen.

 • Wanneer is de kassa geopend?

  De kassa opent elke dag om 12:00.
  De kassa sluit wanneer het programma van de dag is afgelopen en uiterlijk om 03.00 uur. Als er doordeweeks geen programma is, sluit de kassa om 18.00 uur. Als er in het weekend geen programma is blijft de kassa gesloten. Uitzonderingen op de genoemde tijden worden vermeld in de agenda. De kassa vind je bij de hoofdingang aan de Lijnbaansgracht.​ 

 • Moet ik servicekosten betalen?

  Bij het kopen van tickets in de voorverkoop betaal je servicekosten: 13,5% van de ticketprijs. Bij voorverkoop aan de kassa zijn dit de enige bijkomende kosten. Koop je e-tickets online, dan betaal je ook transactiekosten (€ 0,50 bij iDeal). Koop je tickets met postbezorging of bij een voorverkoopadres, dan betaal je aanvullende (distributie)kosten. Op de dag van het programma worden aan de kassa geen aanvullende kosten gerekend.​

 • Heb ik een lidmaatschap nodig?

  Bij de meeste programma’s heb je een lidmaatschap nodig, dit staat altijd in de agenda aangegeven. Een maandlidmaatschap kost € 4, per ticket moet je een apart lidmaatschap kopen. Je kunt dit direct bestellen bij aanschaf van je ticket via Ticketmaster of los via deze link. Je kunt ook Jaarlid worden voor € 25 per jaar. Naast het lidmaatschap krijg je als Jaarlid veel extra voordelen, zoals gratis toegang bij diverse concerten en korting op clubnachten, film en theater.​ Meer info op de Jaarledenpagina

 • Welke kortingspassen accepteren jullie?

  ​Bij film en theater krijg je korting met CJP, Stadspas en als je 65+ bent op vertoon van je legitimatie. De korting varieert per programma en staat in de agenda aangegeven. Als CJP-lid krijg je ook korting op het Jaarlidmaatschap. Gratis toegang of korting met Cinevillepas varieert per film en wordt in de agenda vermeld. Meer info over Cineville vind je op www.cineville.nl.

 • Bieden jullie ook cadeaukaarten aan?

  Via Ticketmaster kun je de Melkweg Gift Card kopen. Deze zijn alleen online te koop en in te wisselen, dus niet aan onze kassa. De cadeaukaarten zijn verkrijgbaar met waardes van 15, 25, 40 en 50 euro. Na aankoop wordt de card naar je opgestuurd.

 • Kan ik reserveren voor film / theater?

  ​Je kan niet reserveren voor film en theater, maar wel tickets in de voorverkoop kopen via onze website zonder extra servicekosten te betalen.

Programma

 • Hoe laat begint het programma?

  ​In de agenda staat bij elk programma een aanvangstijd, dat is de tijd dat de zaal open gaat. Bij concerten wordt het volledige tijdschema van de avond in de meeste gevallen uiterlijk een week van tevoren bekendgemaakt in de agenda. Aanvangstijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Hoe laat is het programma afgelopen?

  De lengte van een concert wordt bepaald door de artiest, we kunnen dus geen eindtijd aangeven bij concerten. In de meeste gevallen speelt de hoofdact maximaal anderhalf uur. Clubnachten duren gewoonlijk tot 04.00 of 05.00 uur. Bij films en theatervoorstellingen staat in de agenda aangegeven hoe lang deze duren​.

 • Wat als een programma is afgelast?

  ​Je kunt dan restitutie aanvragen voor je aangeschafte ticket en eventuele lidmaatschap, tot een half jaar na de geplande datum. Heb je een e-ticket, dan kun je op deze pagina restitutie aanvragen. Zie verder de customer support-pagina van Ticketmaster.

 • Wat als een programma is verplaatst?

  ​In principe hoef je niets te doen, want je reeds gekochte ticket en eventuele lidmaatschap blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum. Ben je verhinderd op de nieuwe datum, dan kun je restitutie aanvragen tot een dag voor de nieuwe datum van het programma. Heb je een e-ticket, dan kun je op deze pagina restitutie aanvragen. Zie verder de customer support-pagina van Ticketmaster.

 • Kan ik nog aan tickets komen voor een uitverkocht programma?

  Nee, als een programma als ‘uitverkocht’ op onze site staat, zijn er ook echt geen tickets meer te koop. We raden je ten zeerste af om tickets te kopen via andere websites dan Melkweg.nl of Ticketmaster.nl. Andere sites die kaartjes aanbieden zijn doorverkopers, waar je vaak een veel hoger bedrag betaalt en het risico loopt ongeldige kaartjes te kopen. Zie voor meer informatie over doorverkoop de site Weet Waar Je Koopt.​

Overig

 • Wat is jullie toegangsbeleid?
 • Geldt er een minimumleeftijd?

  ​Bij concerten en voorstellingen geldt geen minimumleeftijd, tenzij anders is aangegeven. Als je nog geen 16 jaar bent, raden wij je aan om samen met iemand te gaan die 18 jaar of ouder is.
  Bij clubnachten geldt een minimumleeftijd van 16 of 18 jaar. Als in de agenda geen leeftijd staat aangegeven is de avond 16+.
  Wanneer bij een film een minimumleeftijd geldt wordt dit in de agenda vermeld.

 • Hoe gaat de Melkweg om met het 18+ horecabeleid?

  ​Vanaf 1 januari 2014 geldt de nieuwe Drank- en Horecawet. Bezoekers onder de 18 jaar mogen dan geen alcohol meer bestellen of nuttigen. Het is daarom belangrijk dat je altijd een geldige legitimatie bij je hebt. Bij twijfel zullen we daar om vragen. Bij sommige programma’s ontvang je op vertoon van je ID een polsbandje waarmee je alcohol kan bestellen. Het is verboden alcohol te kopen en door te geven aan bezoekers onder de 18. Bij constatering wordt je de toegang ontzegd. Dit geldt ook voor de bezoeker die alcohol aanneemt.

 • Is de Melkweg toegankelijk voor minder validen?

  In onze concertzalen werken we doorgaans alleen met staplaatsen. Aan weerszijden van de Max zaal en het balkon hebben we een aantal plekken waar je op kan leunen/zitten. Als je om medische redenen een echte zitplek nodig hebt, dan zetten we graag een stoel voor je neer, indien de drukte van de show dit toelaat. In onze Max zaal hebben we ook een specifieke rolstoelplek en in de nabijheid van de zaal is er een miva toilet. In de overige zalen zijn geen specifieke rolstoelplekken, maar we kijken graag naar evt. mogelijkheden. Als je van bovenstaande voorzieningen gebruik wilt maken dan is het belangrijk dat je ons tijdig een e-mail stuurt op info@melkweg.nl, zodat we je goed kunnen informeren. In de omgeving van de Melkweg is een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen.​

 • Wat zijn de openingstijden van het Melkwegcafé?

  Mometeel is het Melkwegcafé gesloten vanwege een verbouwing. Zodra er meer bekend is over de nieuwe openingstijden, dan zullen we dat communiceren via deze website, onze nieuwsbrief en social mediakanalen. Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Schrijf je dan nu in via deze link!

 • Hoe gaat de Melkweg om met geluid en gehoorbescherming?

  De Melkweg steunt het convenant preventie gehoorschade muzieksector en daarmee ook de campagne I Love My Ears, omdat wij het belangrijk vinden dat je zo lang mogelijk van muziek kunt blijven genieten. Bij hoge geluidsdrukken is het belangrijk om bescherming te gebruiken, in de Melkweg zijn er bij de garderobe dan ook oordoppen verkrijgbaar. Voor meer informatie over geluid en het dragen van gehoorbescherming verwijzen we je graag naar de website van ILoveMyEars en de website van de Nationale Hoorstichting.

 • Waarom hanteert de Melkweg een lidmaatschap?

  ​De Melkweg is een non-profitorganisatie (stichting zonder winstoogmerk) met culturele en maatschappelijke doelstellingen. Doordat bezoekers naast hun kaartje een lidmaatschap kopen is het mogelijk om een breed cultureel aanbod te programmeren, met veel ruimte voor nieuw talent. Als je regelmatig de Melkweg bezoekt is het makkelijker en voordeliger om Jaarlid te worden voor € 25 per jaar. Naast het lidmaatschap krijg je als Jaarlid veel extra voordelen, zoals gratis toegang bij diverse concerten, clubnachten en voorstellingen en korting op clubnachten, film en theater.

 • Hoe schrijf ik me in op de e-mail nieuwsbrief?

  Dat kan op deze pagina​. Je kunt kiezen uit de wekelijkse nieuwsbrief, met een overzicht van bevestigde programma's en het laatste nieuws, en diverse nieuwsbrieven per genre.

 • Hoe gaan jullie om met mijn klantgegevens?

  Wij gaan met uiterste zorgvuldigheid om met de gegevens die je invult op deze site of die wij ontvangen via onze ticketingpartner Ticketmaster. Lees hier meer over in ons Privacy Statement

 • Is er een garderobe en zijn er lockers/kluisjes?

  Bij de Max en OZ kun je gebruik maken van zowel een bewaakte garderobe als lockers om je jas en/of tas in op te bergen. Bij de Upstairs en Cinema kan je gebruik maken van lockers.Partners

 • AFK
 • Fonds Podiumkunsten
 • Gemeente Amsterdam
 • Jupiler
 • Pepsi
 • Liveurope
 • Trans Europe Halles
 • I Love My Ears
 • Celebrate Safe
 • Code Culturele Diversiteit
 • Unique Venues of Amsterdam
 • Creative Europe Programme

Website door: Grrr

Hosting door: Webslice


Melkweg tipt