Melkweg

Google Maps

Contact

Bereikbaarheid

Bezoek

 • Tijdschema's

  ​In de agenda staat bij elk programma een aanvangstijd, dat is de tijd dat de zaal open gaat. Bij concerten wordt het volledige tijdschema van de avond in de meeste gevallen uiterlijk een week van tevoren bekendgemaakt in de agenda. Aanvangstijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Garderobe / Kluisjes

  Bij de Max en OZ kun je gebruik maken van zowel een bewaakte garderobe als lockers om je jas en/of tas in op te bergen. Bij de Upstairs en Cinema kan je gebruik maken van lockers.

 • Minimumleeftijd

  ​Bij concerten en voorstellingen geldt geen minimumleeftijd, tenzij anders is aangegeven. Als je nog geen 16 jaar bent, raden wij je aan om samen met iemand te gaan die 18 jaar of ouder is.
  Bij clubnachten geldt een minimumleeftijd van 16 of 18 jaar. Als in de agenda geen leeftijd staat aangegeven is de avond 16+.
  Wanneer bij een film een minimumleeftijd geldt wordt dit in de agenda vermeld.

 • Eindtijden

  De lengte van een concert wordt bepaald door de artiest, we kunnen dus geen eindtijd aangeven bij concerten. In de meeste gevallen speelt de hoofdact maximaal anderhalf uur. Clubnachten duren gewoonlijk tot 04.00 of 05.00 uur. Bij films en theatervoorstellingen staat in de agenda aangegeven hoe lang deze duren​.

 • Drank- en Horecawetgeving

  Vanaf 18 jaar mag je volgens de Drank- en Horecawet alcohol bestellen en nuttigen. Wij werken daarom met een polsbandjessysteem: Ben je tussen de 18 en de 25? Haal dan bij de kassa, portiers bij de entree of de speciale balie op vertoon van je legitimatiebewijs een polsbandje, zodat ze bij de bar in één oogopslag kunnen zien dat je 18 jaar of ouder bent. Het is verboden alcohol te kopen en door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij constatering wordt je de toegang ontzegd. Dit geldt ook voor de bezoeker die alcohol aanneemt.

 • Minder validen

  In onze concertzalen werken we doorgaans alleen met staplaatsen. Aan weerszijden van de Max zaal en het balkon hebben we een aantal plekken waar je op kan leunen/zitten. Als je om medische redenen een echte zitplek nodig hebt, dan zetten we graag een stoel voor je neer, indien de drukte van de show dit toelaat. In onze Max zaal hebben we ook een specifieke rolstoelplek en in de nabijheid van de zaal is er een miva toilet. In de overige zalen zijn geen specifieke rolstoelplekken, maar we kijken graag naar evt. mogelijkheden. Als je van bovenstaande voorzieningen gebruik wilt maken dan is het belangrijk dat je ons tijdig een e-mail stuurt op info@melkweg.nl, zodat we je goed kunnen informeren. In de omgeving van de Melkweg is een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen.​

 • Openingstijden MILK

  In MILK kun je terecht voor lunch, diner en borrel. Voor al het nieuws omtrent MILK verwijzen we je graag naar de MILK website.

  Openingstijden:
  Alle dagen open vanaf 11:00 uur
  Vrijdag en zaterdag tot 03:00 uur
  Overige dagen tot 01:00 uur

  Het is momenteel helaas nog niet bij alle programma’s mogelijk om na het diner direct de Melkweg in te lopen. Vindt het programma wat je bezoekt plaats in de OZ, dan kun je op vertoon van het betaalbewijs van het diner in combinatie met een geldig ticket en lidmaatschap direct naar binnen. Bezoek je een programma in onze Max, Upstairs, Cinema of Rabozaal? Dan bevindt de entree van de Melkweg zich aan de andere zijde van het gebouw. Uiteraard hopen we hier in de toekomst verandering in te kunnen brengen, zodat het ook bij programma’s in die zalen mogelijk is om binnendoor te steken!

 • Gehoorbescherming

  De Melkweg steunt het convenant preventie gehoorschade muzieksector en daarmee ook de campagne I Love My Ears, omdat wij het belangrijk vinden dat je zo lang mogelijk van muziek kunt blijven genieten. Bij hoge geluidsdrukken is het belangrijk om bescherming te gebruiken, in de Melkweg zijn er bij de garderobe dan ook oordoppen verkrijgbaar. Voor meer informatie over geluid en het dragen van gehoorbescherming verwijzen we je graag naar de website van ILoveMyEars en de website van de Nationale Hoorstichting.

 • E-mail nieuwsbrief

  Je kunt je voor onze nieuwsbrieven abonneren op deze pagina​. Je kunt kiezen uit de wekelijkse nieuwsbrief, met een overzicht van bevestigde programma's en het laatste nieuws, en diverse nieuwsbrieven per genre.

 • Huisregels
 • Privacy Statement en Algemene Voorwaarden

  In ons Privacy Statement wordt omschreven hoe wij omgaan met de persoonlijke informatie van de bezoekers van onze website: www.melkweg.nl en kopers van toegangsbewijzen van de (mede) door ons georganiseerde programma's. Daarnaast hanteert de Melkweg de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals (PDF, 2 MB).

 • Suggesties, klachten, of complimenten

  Alle feedback ontvangen we graag via info@melkweg.nl.
  T.a.v. klachten hechten we aan een correcte en inhoudelijke afhandeling. Daartoe is het vaak noodzakelijk om de situatie eerst intern te onderzoeken voordat we een gegrond antwoord kunnen sturen. We streven ernaar binnen 14 dagen een persoonlijke reactie te sturen.

Kaartverkoop

 • Tickets

  ​De makkelijkste manier om tickets te kopen is via de knop ‘TICKETS’, die bij elk programma in de agenda staat. Aan de kassa zijn zowel tickets in de voorverkoop verkrijgbaar als voor de dag zelf. Ook kun je terecht bij verschillende voorverkoopadressen (bij deze adressen wordt een meerprijs van € 2,44 per ticket in rekening gebracht). 
  Let op: Melkweg.nl en Ticketmaster.nl zijn de enige officiële verkoopsites. Andere sites die tickets aanbieden zijn doorverkopers. Je betaalt hier vaak een veel hoger bedrag en je loopt het risico ongeldige tickets te kopen.

 • Servicekosten

  Bij het kopen van tickets in de voorverkoop betaal je servicekosten: 13,5% van de ticketprijs. Bij voorverkoop aan de kassa zijn dit de enige bijkomende kosten. Koop je e-tickets online, dan betaal je ook transactiekosten (€ 0,50 bij iDeal). Koop je tickets met postbezorging of bij een voorverkoopadres, dan betaal je aanvullende (distributie)kosten. Op de dag van het programma worden aan de kassa geen aanvullende kosten gerekend.​

 • Melkweg lidmaatschap

  De Melkweg is een non-profitorganisatie (stichting zonder winstoogmerk) met culturele en maatschappelijke doelstellingen. Doordat bezoekers naast hun kaartje een lidmaatschap kopen is het mogelijk om een breed cultureel aanbod te programmeren, met veel ruimte voor nieuw talent. Bij de meeste programma’s heb je een lidmaatschap nodig, dit staat altijd in de agenda aangegeven. Een maandlidmaatschap kost € 4, per ticket moet je een apart lidmaatschap kopen. Je kunt dit direct bestellen bij aanschaf van je ticket via Ticketmaster of los via deze link.

  Als je regelmatig de Melkweg bezoekt is het makkelijker en voordeliger om Jaarlid te worden voor € 25 per jaar. Naast het lidmaatschap krijg je als Jaarlid veel extra voordelen, zoals gratis toegang bij diverse programma’s. Meer info vind je op de Jaarledenpagina.

 • Uitverkocht programma

  Indien er bij een programma op onze site ‘uitverkocht’ staat, zijn er ook echt geen tickets meer te koop. We raden je ten zeerste af om tickets te kopen via andere websites dan Melkweg.nl of Ticketmaster.nl. Andere sites die kaartjes aanbieden zijn doorverkopers, waar je vaak een veel hoger bedrag betaalt en het risico loopt ongeldige kaartjes te kopen. Zie voor meer informatie over doorverkoop de site Weet Waar Je Koopt.​

 • Verplaatst programma

  ​Bij een verplaatst programma hoef je principe niets te doen, je reeds gekochte ticket en eventuele lidmaatschap blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum. Ben je verhinderd op de nieuwe datum, dan kun je restitutie aanvragen tot een dag voor de nieuwe datum van het programma. Heb je een e-ticket, dan kun je op deze pagina restitutie aanvragen. Zie verder de customer support-pagina van Ticketmaster.

 • Afgelast programma

  Het bedrag van de tickets (+ lidmaatschappen indien van toepassing) zal door Ticketmaster teruggestort worden naar de rekening of creditcard die is gebruikt voor de aankoop. Reken op uiterlijk 3 weken in het geval van betalingen door middel van creditcard. Je kunt alleen een terugbetaling verwachten wanneer je de tickets ook via Ticketmaster hebt gekocht. Betaalde service-, transactie- en bezorgkosten worden niet vergoed.

 • Kortingspassen

  ​Bij film en theater krijg je korting met CJP, Stadspas en als je 65+ bent op vertoon van je legitimatie. De korting varieert per programma en staat in de agenda aangegeven. Als CJP-lid krijg je ook korting op het Jaarlidmaatschap. Gratis toegang of korting met Cinevillepas varieert per film en wordt in de agenda vermeld. Meer info over Cineville vind je op www.cineville.nl.

 • Cadeaukaarten

  Via Ticketmaster kun je de Melkweg Gift Card kopen. Deze zijn alleen online te koop en in te wisselen, dus niet aan onze kassa. De cadeaukaarten zijn verkrijgbaar met waardes vanaf 10 tot 250 euro. Je kunt zowel een digitale als een fysieke giftcard bestellen. De digitale giftcard wordt per e-mail verstuurd en de fysieke giftcard per post.

 • Openingstijden kassa

  De kassa opent elke dag om 12:00.
  De kassa sluit wanneer het programma van de dag is afgelopen en uiterlijk om 03.00 uur. Als er doordeweeks geen programma is, sluit de kassa om 18.00 uur. Als er in het weekend geen programma is blijft de kassa gesloten. Uitzonderingen op de genoemde tijden worden vermeld in de agenda. De kassa vind je bij de hoofdingang aan de Lijnbaansgracht.​ 

 • Reserveren film / theater

  ​Je kan niet reserveren voor film en theater, maar wel tickets in de voorverkoop kopen via onze website zonder extra servicekosten te betalen.

 • Klantgegevens

  Wij gaan met uiterste zorgvuldigheid om met de gegevens die je invult op deze site of die wij ontvangen via onze ticketingpartner Ticketmaster. Lees hier meer over in ons Privacy Statement.

Eten en drinken
Word jaarlid
Over ons
Vacatures
Technical specs
Zaalverhuur

Altijd vooraan met de nieuwsbrief

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Annuleren

Is je vraag niet beantwoord?


Partners

 • AFK
 • Fonds Podiumkunsten
 • Gemeente Amsterdam
 • Kornuit
 • Pepsi
 • Liveurope
 • Trans Europe Halles
 • I Love My Ears
 • Celebrate Safe
 • Code Culturele Diversiteit
 • Creative Europe Programme
 • Unique Venues of Amsterdam

Melkweg tipt

DIP FEST – met O.A. LUCKY FONZ III, JOARDY FILM, ARP FRIQUE EN STIPPENLIFT

muziek – film – installaties - comedy – talk - performance – proza & poezie - clubnacht

Gedeelde smart is halve smart, Multidisciplinair Festival, Tragikomisch

NEW 2019

GUP Magazine and Nikon present New Dutch Photography Talent 2019

100 fotografen, New Dutch Photography Talent

OTEP

Nu-metal, Politiek Geladen, Radicals, Heavy mental rock

Muyayo Rif

Mestizo, Barcelona, Festivalfavoriet, Feest!, Gambeat (Manu Chao)


Agenda

Melkweg

Google Maps

Contact

Bereikbaarheid

Bezoek

 • Tijdschema's

  ​In de agenda staat bij elk programma een aanvangstijd, dat is de tijd dat de zaal open gaat. Bij concerten wordt het volledige tijdschema van de avond in de meeste gevallen uiterlijk een week van tevoren bekendgemaakt in de agenda. Aanvangstijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Garderobe / Kluisjes

  Bij de Max en OZ kun je gebruik maken van zowel een bewaakte garderobe als lockers om je jas en/of tas in op te bergen. Bij de Upstairs en Cinema kan je gebruik maken van lockers.

 • Minimumleeftijd

  ​Bij concerten en voorstellingen geldt geen minimumleeftijd, tenzij anders is aangegeven. Als je nog geen 16 jaar bent, raden wij je aan om samen met iemand te gaan die 18 jaar of ouder is.
  Bij clubnachten geldt een minimumleeftijd van 16 of 18 jaar. Als in de agenda geen leeftijd staat aangegeven is de avond 16+.
  Wanneer bij een film een minimumleeftijd geldt wordt dit in de agenda vermeld.

 • Eindtijden

  De lengte van een concert wordt bepaald door de artiest, we kunnen dus geen eindtijd aangeven bij concerten. In de meeste gevallen speelt de hoofdact maximaal anderhalf uur. Clubnachten duren gewoonlijk tot 04.00 of 05.00 uur. Bij films en theatervoorstellingen staat in de agenda aangegeven hoe lang deze duren​.

 • Drank- en Horecawetgeving

  Vanaf 18 jaar mag je volgens de Drank- en Horecawet alcohol bestellen en nuttigen. Wij werken daarom met een polsbandjessysteem: Ben je tussen de 18 en de 25? Haal dan bij de kassa, portiers bij de entree of de speciale balie op vertoon van je legitimatiebewijs een polsbandje, zodat ze bij de bar in één oogopslag kunnen zien dat je 18 jaar of ouder bent. Het is verboden alcohol te kopen en door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij constatering wordt je de toegang ontzegd. Dit geldt ook voor de bezoeker die alcohol aanneemt.

 • Minder validen

  In onze concertzalen werken we doorgaans alleen met staplaatsen. Aan weerszijden van de Max zaal en het balkon hebben we een aantal plekken waar je op kan leunen/zitten. Als je om medische redenen een echte zitplek nodig hebt, dan zetten we graag een stoel voor je neer, indien de drukte van de show dit toelaat. In onze Max zaal hebben we ook een specifieke rolstoelplek en in de nabijheid van de zaal is er een miva toilet. In de overige zalen zijn geen specifieke rolstoelplekken, maar we kijken graag naar evt. mogelijkheden. Als je van bovenstaande voorzieningen gebruik wilt maken dan is het belangrijk dat je ons tijdig een e-mail stuurt op info@melkweg.nl, zodat we je goed kunnen informeren. In de omgeving van de Melkweg is een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen.​

 • Openingstijden MILK

  In MILK kun je terecht voor lunch, diner en borrel. Voor al het nieuws omtrent MILK verwijzen we je graag naar de MILK website.

  Openingstijden:
  Alle dagen open vanaf 11:00 uur
  Vrijdag en zaterdag tot 03:00 uur
  Overige dagen tot 01:00 uur

  Het is momenteel helaas nog niet bij alle programma’s mogelijk om na het diner direct de Melkweg in te lopen. Vindt het programma wat je bezoekt plaats in de OZ, dan kun je op vertoon van het betaalbewijs van het diner in combinatie met een geldig ticket en lidmaatschap direct naar binnen. Bezoek je een programma in onze Max, Upstairs, Cinema of Rabozaal? Dan bevindt de entree van de Melkweg zich aan de andere zijde van het gebouw. Uiteraard hopen we hier in de toekomst verandering in te kunnen brengen, zodat het ook bij programma’s in die zalen mogelijk is om binnendoor te steken!

 • Gehoorbescherming

  De Melkweg steunt het convenant preventie gehoorschade muzieksector en daarmee ook de campagne I Love My Ears, omdat wij het belangrijk vinden dat je zo lang mogelijk van muziek kunt blijven genieten. Bij hoge geluidsdrukken is het belangrijk om bescherming te gebruiken, in de Melkweg zijn er bij de garderobe dan ook oordoppen verkrijgbaar. Voor meer informatie over geluid en het dragen van gehoorbescherming verwijzen we je graag naar de website van ILoveMyEars en de website van de Nationale Hoorstichting.

 • E-mail nieuwsbrief

  Je kunt je voor onze nieuwsbrieven abonneren op deze pagina​. Je kunt kiezen uit de wekelijkse nieuwsbrief, met een overzicht van bevestigde programma's en het laatste nieuws, en diverse nieuwsbrieven per genre.

 • Huisregels
 • Privacy Statement en Algemene Voorwaarden

  In ons Privacy Statement wordt omschreven hoe wij omgaan met de persoonlijke informatie van de bezoekers van onze website: www.melkweg.nl en kopers van toegangsbewijzen van de (mede) door ons georganiseerde programma's. Daarnaast hanteert de Melkweg de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals (PDF, 2 MB).

 • Suggesties, klachten, of complimenten

  Alle feedback ontvangen we graag via info@melkweg.nl.
  T.a.v. klachten hechten we aan een correcte en inhoudelijke afhandeling. Daartoe is het vaak noodzakelijk om de situatie eerst intern te onderzoeken voordat we een gegrond antwoord kunnen sturen. We streven ernaar binnen 14 dagen een persoonlijke reactie te sturen.

Kaartverkoop

 • Tickets

  ​De makkelijkste manier om tickets te kopen is via de knop ‘TICKETS’, die bij elk programma in de agenda staat. Aan de kassa zijn zowel tickets in de voorverkoop verkrijgbaar als voor de dag zelf. Ook kun je terecht bij verschillende voorverkoopadressen (bij deze adressen wordt een meerprijs van € 2,44 per ticket in rekening gebracht). 
  Let op: Melkweg.nl en Ticketmaster.nl zijn de enige officiële verkoopsites. Andere sites die tickets aanbieden zijn doorverkopers. Je betaalt hier vaak een veel hoger bedrag en je loopt het risico ongeldige tickets te kopen.

 • Servicekosten

  Bij het kopen van tickets in de voorverkoop betaal je servicekosten: 13,5% van de ticketprijs. Bij voorverkoop aan de kassa zijn dit de enige bijkomende kosten. Koop je e-tickets online, dan betaal je ook transactiekosten (€ 0,50 bij iDeal). Koop je tickets met postbezorging of bij een voorverkoopadres, dan betaal je aanvullende (distributie)kosten. Op de dag van het programma worden aan de kassa geen aanvullende kosten gerekend.​

 • Melkweg lidmaatschap

  De Melkweg is een non-profitorganisatie (stichting zonder winstoogmerk) met culturele en maatschappelijke doelstellingen. Doordat bezoekers naast hun kaartje een lidmaatschap kopen is het mogelijk om een breed cultureel aanbod te programmeren, met veel ruimte voor nieuw talent. Bij de meeste programma’s heb je een lidmaatschap nodig, dit staat altijd in de agenda aangegeven. Een maandlidmaatschap kost € 4, per ticket moet je een apart lidmaatschap kopen. Je kunt dit direct bestellen bij aanschaf van je ticket via Ticketmaster of los via deze link.

  Als je regelmatig de Melkweg bezoekt is het makkelijker en voordeliger om Jaarlid te worden voor € 25 per jaar. Naast het lidmaatschap krijg je als Jaarlid veel extra voordelen, zoals gratis toegang bij diverse programma’s. Meer info vind je op de Jaarledenpagina.

 • Uitverkocht programma

  Indien er bij een programma op onze site ‘uitverkocht’ staat, zijn er ook echt geen tickets meer te koop. We raden je ten zeerste af om tickets te kopen via andere websites dan Melkweg.nl of Ticketmaster.nl. Andere sites die kaartjes aanbieden zijn doorverkopers, waar je vaak een veel hoger bedrag betaalt en het risico loopt ongeldige kaartjes te kopen. Zie voor meer informatie over doorverkoop de site Weet Waar Je Koopt.​

 • Verplaatst programma

  ​Bij een verplaatst programma hoef je principe niets te doen, je reeds gekochte ticket en eventuele lidmaatschap blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum. Ben je verhinderd op de nieuwe datum, dan kun je restitutie aanvragen tot een dag voor de nieuwe datum van het programma. Heb je een e-ticket, dan kun je op deze pagina restitutie aanvragen. Zie verder de customer support-pagina van Ticketmaster.

 • Afgelast programma

  Het bedrag van de tickets (+ lidmaatschappen indien van toepassing) zal door Ticketmaster teruggestort worden naar de rekening of creditcard die is gebruikt voor de aankoop. Reken op uiterlijk 3 weken in het geval van betalingen door middel van creditcard. Je kunt alleen een terugbetaling verwachten wanneer je de tickets ook via Ticketmaster hebt gekocht. Betaalde service-, transactie- en bezorgkosten worden niet vergoed.

 • Kortingspassen

  ​Bij film en theater krijg je korting met CJP, Stadspas en als je 65+ bent op vertoon van je legitimatie. De korting varieert per programma en staat in de agenda aangegeven. Als CJP-lid krijg je ook korting op het Jaarlidmaatschap. Gratis toegang of korting met Cinevillepas varieert per film en wordt in de agenda vermeld. Meer info over Cineville vind je op www.cineville.nl.

 • Cadeaukaarten

  Via Ticketmaster kun je de Melkweg Gift Card kopen. Deze zijn alleen online te koop en in te wisselen, dus niet aan onze kassa. De cadeaukaarten zijn verkrijgbaar met waardes vanaf 10 tot 250 euro. Je kunt zowel een digitale als een fysieke giftcard bestellen. De digitale giftcard wordt per e-mail verstuurd en de fysieke giftcard per post.

 • Openingstijden kassa

  De kassa opent elke dag om 12:00.
  De kassa sluit wanneer het programma van de dag is afgelopen en uiterlijk om 03.00 uur. Als er doordeweeks geen programma is, sluit de kassa om 18.00 uur. Als er in het weekend geen programma is blijft de kassa gesloten. Uitzonderingen op de genoemde tijden worden vermeld in de agenda. De kassa vind je bij de hoofdingang aan de Lijnbaansgracht.​ 

 • Reserveren film / theater

  ​Je kan niet reserveren voor film en theater, maar wel tickets in de voorverkoop kopen via onze website zonder extra servicekosten te betalen.

 • Klantgegevens

  Wij gaan met uiterste zorgvuldigheid om met de gegevens die je invult op deze site of die wij ontvangen via onze ticketingpartner Ticketmaster. Lees hier meer over in ons Privacy Statement.Partners

 • AFK
 • Fonds Podiumkunsten
 • Gemeente Amsterdam
 • Kornuit
 • Pepsi
 • Liveurope
 • Trans Europe Halles
 • I Love My Ears
 • Celebrate Safe
 • Code Culturele Diversiteit
 • Creative Europe Programme
 • Unique Venues of Amsterdam

Melkweg tipt