Melkweg

Google Maps

Contact

Bereikbaarheid

Bezoek

 • Tijdschema's

  ​In de agenda staat bij elk programma een aanvangstijd, dat is de tijd dat de zaal open gaat. Bij concerten wordt het volledige tijdschema van de avond in de meeste gevallen uiterlijk een week van tevoren bekendgemaakt in de agenda. Aanvangstijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Eindtijden

  De lengte van een concert wordt bepaald door de artiest, we kunnen dus geen eindtijd aangeven bij concerten. In de meeste gevallen speelt de hoofdact maximaal anderhalf uur. Clubnachten duren gewoonlijk tot 04.00 of 05.00 uur. Bij films en theatervoorstellingen staat in de agenda aangegeven hoe lang deze duren​.

 • Huisregels
 • Minimumleeftijd

  ​Bij concerten en voorstellingen geldt geen minimumleeftijd, tenzij anders is aangegeven. Als je nog geen 16 jaar bent, raden wij je aan om samen met iemand te gaan die 18 jaar of ouder is.
  Bij clubnachten geldt een minimumleeftijd van 16 of 18 jaar. Als in de agenda geen leeftijd staat aangegeven is de avond 16+.
  Wanneer bij een film een minimumleeftijd geldt wordt dit in de agenda vermeld.

 • Minder validen

  In onze concertzalen werken we doorgaans alleen met staplaatsen. Aan weerszijden van de Max zaal en het balkon hebben we een aantal plekken waar je op kan leunen/zitten. Als je om medische redenen een echte zitplek nodig hebt, dan zetten we graag een stoel voor je neer, indien de drukte van de show dit toelaat. In onze Max zaal hebben we ook een specifieke rolstoelplek en in de nabijheid van de zaal is er een miva toilet. In de overige zalen zijn geen specifieke rolstoelplekken, maar we kijken graag naar evt. mogelijkheden. Als je van bovenstaande voorzieningen gebruik wilt maken dan is het belangrijk dat je ons tijdig een e-mail stuurt op info@melkweg.nl, zodat we je goed kunnen informeren. In de omgeving van de Melkweg is een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen.​

 • Openingstijden MILK

  In MILK kun je terecht voor een lekkere kop koffie, lunch, borrel en bite. Voorlopig serveren we geen avondmaaltijden.

  Openingstijden:
  Onder de huidige omstandigheden gelden er nog geen vaste openingstijden voor het café. De tijden zullen afhangen van de programmering die gepland staat. Dit kan betekenen dat MILK gesloten blijft wanneer er op een dag helemaal geen programma is. Is er wel een programma dan gaat MILK open om 14.00 uur en sluit om 21.00 uur. Tijdens exposities is het café open vanaf 12.00 uur.

  MILK heeft een directe verbinding met de Melkweg Expo, een open platform en expositieruimte. Je vindt onze ingang aan de Marnixstraat 409.  

 • Drank- en Horecawetgeving

  Vanaf 18 jaar mag je volgens de Drank- en Horecawet alcohol bestellen en nuttigen. Wij werken daarom met een polsbandjessysteem: Ben je tussen de 18 en de 25? Haal dan bij de kassa, portiers bij de entree of de speciale balie op vertoon van je legitimatiebewijs een polsbandje, zodat ze bij de bar in één oogopslag kunnen zien dat je 18 jaar of ouder bent. Het is verboden alcohol te kopen en door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij constatering wordt je de toegang ontzegd. Dit geldt ook voor de bezoeker die alcohol aanneemt.

 • E-mail nieuwsbrief

  Je kunt je voor onze nieuwsbrieven abonneren op deze pagina​. Je kunt kiezen uit de wekelijkse nieuwsbrief, met een overzicht van bevestigde programma's en het laatste nieuws, en diverse nieuwsbrieven per genre.

 • Gehoorbescherming

  De Melkweg steunt het convenant preventie gehoorschade muzieksector en daarmee ook de campagne I Love My Ears, omdat wij het belangrijk vinden dat je zo lang mogelijk van muziek kunt blijven genieten. Bij hoge geluidsdrukken is het belangrijk om bescherming te gebruiken, in de Melkweg zijn er dan ook oordoppen verkrijgbaar. Voor meer informatie over geluid en het dragen van gehoorbescherming verwijzen we je graag naar de website van ILoveMyEars en de website van de Nationale Hoorstichting.

 • Kluisjes / Garderobe

  Je kunt bij ons gebruik maken van kluisjes om je spullen in op te bergen. In onze kluisjes is ruimte voor 1 tot 2 jassen. Om het kluisje te sluiten, dien je een € 2 muntstuk in te werpen. Bij iedere zaal hangt er een wisselmachine waar je via een contactloze betaling een € 2 muntstuk kan kopen, of waar je geld kan wisselen. Je kunt dit ook doen bij onze servicemedewerkers. Let op: het kan druk zijn bij een uitverkocht programma, dan is het handig om een €2 muntstuk mee te nemen. Grote items kan je inleveren bij de servicebalie op de begane grond tegen € 2 of € 3 euro per item, afhankelijk van de grootte. Hele grote items zoals muziekinstrumenten of rolkoffers raden we aan thuis te laten of op te bergen in een kluisje op het station.

 • Privacy Statement en Algemene Voorwaarden

  In ons Privacy Statement wordt omschreven hoe wij omgaan met de persoonlijke informatie van de bezoekers van onze website: www.melkweg.nl en kopers van toegangsbewijzen van de (mede) door ons georganiseerde programma's. Daarnaast hanteert de Melkweg de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals (PDF, 2 MB).

 • Suggesties, klachten, of complimenten

  Alle feedback ontvangen we graag via info@melkweg.nl.
  T.a.v. klachten hechten we aan een correcte en inhoudelijke afhandeling. Daartoe is het vaak noodzakelijk om de situatie eerst intern te onderzoeken voordat we een gegrond antwoord kunnen sturen. We streven ernaar binnen 14 dagen een persoonlijke reactie te sturen.

 • Coronaproof bezoek

  Bij al onze 1,5 meter programma’s houden wij rekening met de richtlijnen van de overheid en RIVM. Op deze pagina leggen we uit wat dat betekent voor jouw bezoek aan de Melkweg. 

Kaartverkoop

 • Tickets

  ​De makkelijkste manier om tickets te kopen is via de knop ‘TICKETS’, die bij elk programma in de agenda staat. Aan de kassa zijn zowel tickets in de voorverkoop verkrijgbaar als voor de dag zelf.
  Let op: Melkweg.nl en Ticketmaster.nl zijn de enige officiële verkoopsites. Andere sites die tickets aanbieden zijn doorverkopers. Je betaalt hier vaak een veel hoger bedrag en je loopt het risico ongeldige tickets te kopen.

 • Openingstijden kassa

  Onze kassa is dagelijks, ook in het weekend geopend vanaf 12.00. Je kunt je kaarten ook online bestellen via www.ticketmaster.nl. 

 • Servicekosten

  Bij het aanschaffen van tickets voor onze programma’s betaal je servicekosten, deze kosten bedragen 15% van de ticketprijs. Indien je je kaartje aan onze kassa of online via de website van Ticketmaster koopt, dan zijn dit de enige bijkomende kosten. Koop je tickets met postbezorging of bij een voorverkoopadres, dan betaal je aanvullende (distributie)kosten.

  Bij sommige (nacht)programma’s is er sprake van een aangepaste deurverkoopprijs. Indien dit het geval is, staat dit vermeld op onze website. Deze prijs geldt vanaf een half uur voor aanvang van het betreffende programma.

 • Kortingspassen

  ​Bij film en theater krijg je korting met CJP, Stadspas en als je 65+ bent op vertoon van je legitimatie. De korting varieert per programma en staat in de agenda aangegeven. Als CJP-lid krijg je ook korting op het Jaarlidmaatschap. Gratis toegang of korting met Cinevillepas varieert per film en wordt in de agenda vermeld. Meer info over Cineville vind je op www.cineville.nl.

 • Reserveren film / theater

  ​Het is niet mogelijk om te reserveren voor film- en theaterprogramma's, maar je kunt je kaartje wel vantevoren kopen via onze website en via www.ticketmaster.nl

 • Afgelast programma

  Voor actuele informatie rondom afgelastingen verwijzen we je naar deze pagina.

 • Verplaatst programma

  Voor actuele informatie rondom verplaatsingen verwijzen we je naar deze pagina.

 • Uitverkocht programma

  Indien er bij een programma op onze site ‘uitverkocht’ staat, zijn er ook echt geen tickets meer te koop. We raden je ten zeerste af om tickets te kopen via andere websites dan Melkweg.nl of Ticketmaster.nl. Andere sites die kaartjes aanbieden zijn doorverkopers, waar je vaak een veel hoger bedrag betaalt en het risico loopt ongeldige kaartjes te kopen. Zie voor meer informatie over doorverkoop de site Weet Waar Je Koopt.​

 • Melkweg lidmaatschap

  De Melkweg is een non-profitorganisatie (stichting zonder winstoogmerk) met culturele en maatschappelijke doelstellingen. Doordat bezoekers naast hun kaartje een lidmaatschap kopen is het mogelijk om een breed cultureel aanbod te programmeren, met veel ruimte voor nieuw talent. Bij de meeste programma’s heb je een lidmaatschap nodig, dit staat altijd in de agenda aangegeven. Een maandlidmaatschap kost € 4, per ticket moet je een apart lidmaatschap kopen. Je kunt dit direct bestellen bij aanschaf van je ticket via Ticketmaster of los via deze link.

  Als je regelmatig de Melkweg bezoekt is het makkelijker en voordeliger om Jaarlid te worden voor € 25 per jaar. Naast het lidmaatschap krijg je als Jaarlid veel extra voordelen, zoals gratis toegang bij diverse programma’s. Meer info vind je op de Jaarledenpagina.

 • Klantgegevens

  Wij gaan met uiterste zorgvuldigheid om met de gegevens die je invult op deze site of die wij ontvangen via onze ticketingpartner Ticketmaster. Lees hier meer over in ons Privacy Statement.

 • Cadeaukaarten

  Via Ticketmaster kun je de Melkweg Gift Card kopen. Deze zijn alleen online te koop en in te wisselen, dus niet aan onze kassa. De cadeaukaarten zijn verkrijgbaar met waardes vanaf 10 tot 250 euro. Je kunt zowel een digitale als een fysieke giftcard bestellen. De digitale giftcard wordt per e-mail verstuurd en de fysieke giftcard per post.

 • Merchandise

  Ter ere van ons 50-jarig bestaan lanceren we nieuwe exclusieve merchandise! Voor het ontwerp van de jubileumshirts doken we diep in het beeldarchief en vonden twee tijdloze illustraties uit de geschiedenis van de Melkweg. De totebag is een ode aan de iconische gevel die je nu eindelijk mee naar huis kan dragen. De oplage van deze items is zeer beperkt dus wees er snel bij! Te bestellen via onze webshop.Partners

 • Gemeente Amsterdam
 • Fonds Podiumkunsten
 • Pepsi
 • I Love My Ears
 • Liveurope
 • Trans Europe Halles
 • Celebrate Safe
 • Code Culturele Diversiteit
 • AFK
 • Unique Venues of Amsterdam
 • Creative Europe Programme
 • Grolsch
 • Kickstart Cultuurfonds
 • Mondriaan Fonds
 • Platform Cultuur Locaties

Melkweg tipt