Jouw bezoek

Bij alle programma’s volgen we het coronaprotocol van onze branchevereniging VNPF en houden op deze wijze rekening met de richtlijnen van de overheid en RIVM. Hieronder leggen we uit wat dat betekent voor jouw bezoek aan de Melkweg.

Voorafgaand aan je bezoek
Na aankoop van je ticket online ontvang je uiterlijk op de dag van je bezoek een mail met alles wat je moet weten voor je komst. Om de bezoekersstromen zo goed mogelijk te kunnen spreiden en iedereen tijdig in de zaal te laten, vragen we je tevens om uiterlijk 30 minuten voor de start van het evenement bij de Melkweg te zijn. Op je toegangsticket kan je terugvinden hoe laat de zaal open gaat, vanaf dat tijdstip is het mogelijk om in de rij plaats te nemen. Het definitieve tijdschema, waarin vermeld wordt hoe laat het evenement begint, is vanaf een paar dagen voorafgaand aan het programma te vinden op de agendapagina op deze website. 

1,5 meter evenementen
We organiseren ook 1,5 meter evenementen. Hiervoor gelden andere maatregelen dan voor evenementen waar om een coronatoegangsbewijs wordt gevraagd. Lees hieronder de informatie over coronaproof programma.

Gezondheidscheck
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vragen we je om bij verkoudheids- of griepklachten thuis te blijven. Voor binnenkomst vindt er een verplichte gezondheidscheck plaats. Ook zullen we je vragen naar je contactgegevens. Op deze pagina vind je meer informatie hierover.

Tijdens je bezoek
Voor iedereen geldt: houd rekening met elkaar en gebruik je gezond verstand. Ter plaatse zal je worden geïnformeerd over de geldende looproutes en het veilig gebruik van de sanitaire voorzieningen en lockers. Na afloop van het programma zal de uitloop gespreid plaatsvinden, zodat het niet te druk wordt rondom de uitgangen van onze zalen. Ter plekke zullen onze medewerkers hier aanwijzingen voor geven.

Basisregels
De basisregels voor al onze medewerkers, bezoekers, artiesten en leveranciers zijn als volgt:

  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen;
  • Blijf thuis als je verkoudheids- of griepklachten hebt;
  • Vermijd drukte;
  • Schud geen handen en vermijd fysiek contact met anderen;
  • Desinfecteer bij binnenkomst je handen en was regelmatig je handen;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Betaal contactloos;
  • Houd je aan de aanwijzingen van het personeel;
  • Reis zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar de Melkweg, maak alleen gebruik van het openbaar vervoer indien het niet anders kan.

Evenementen met een coronatoegangsbewijs
Om toegang te krijgen tot deze evenementen dien je naast een geldig ticket ook een coronatoegangsbewijs te laten zien. Via de CoronaCheck app of coronacheck.nl kun je een coronatestbewijs, vaccinatiebewijs of herstelbewijs krijgen. Check melkweg.nl/jouwbezoek voor meer informatie. 

Dit gaat als volgt in zijn werk:

Coronatestbewijs
1. Via de website www.testenvoortoegang.nl maak je een gratis afspraak om je binnen 40 uur voor het evenement te laten testen. Doe dit tijdig, door drukte kan dit namelijk langer duren. Je testuitslag is 40 uur geldig, houd rekening met deze geldigheid en de tijd dat je naar binnen kunt bij het evenement. Door rijvorming kan dit soms ook langer duren.
2. De test vindt plaats bij een testaanbieder bij jou in de buurt en je ontvangt binnen een uur de uitslag van de test.
3. Ben je negatief getest? Dan kun je via de CoronaCheck-app je testuitslag omzetten in een digitaal testbewijs. Bij een positieve uitslag vragen we je contact op te nemen via info@melkweg.nl.
4. Bij onze entree scannen we naast je toegangsticket ook je testbewijs. Neem daarnaast een geldig identiteitsbewijs mee, want alleen de combinatie van een ID en een groen scherm geeft toegang tot het evenement.

Let op: Wij verlenen uitsluitend toegang aan bezoekers die gebruik hebben gemaakt van de CoronaCheck app. Een test via een GGD-teststraat, andere teststraat, een zelftest of een ander bewijs zijn dus niet geldig.

Testen voor toegang voor niet-Nederlandse bezoekers
Iedereen die naar een activiteit of evenement van Testen voor Toegang gaat kan zich laten testen. Kijk voor informatie over het verkrijgen van een geldig coronatoegangsbewijs op de website van de Rijksoverheid.

Internationale bezoekers binnen de EU kunnen ook toegang krijgen tot activiteiten of evenementen met een Digitaal Corona Certificaat (DCC).

Let op! Het DCC is 72 uur geldig en voor toegang moet je 40 uur van te voren in bezit zijn van een negatieve testuitslag. Heb je een DCC verkregen met een negatieve reistest, dan kan het zijn dat je je als international bezoeker opnieuw moet laten testen in Nederland.

Vaccinatiebewijs of herstelbewijs
Je kunt je vaccinatiebewijs of herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck app. Volgens de richtlijnen ben je volledig gevaccineerd als je twee prikken met Pfizer, Moderna of AstraZeneca hebt gehad, of één prik van Janssen. Heb je eerder corona gehad, dan wordt een eerste prik ook als volledig gevaccineerd beschouwd.

Vragen
Heb je vragen over je bezoek aan de Melkweg in tijden van corona? Op deze pagina vind je een overzicht met de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@melkweg.nl Vanaf daar helpen we je graag verder!