Jouw bezoek

Testevenementen 28, 29 en 30 april
Op 28, 29 en 30 april gaan onze deuren weer heel even open voor een drietal testconcerten als onderdeel van de pilot Testen voor Toegang. 

Om toegang te krijgen dien je daarom eerst negatief getest te zijn op het coronavirus. Dit gaat als volgt in zijn werk:

 • Via de website www.testenvoortoegang.nl maak je een (gratis) afspraak om je binnen 40 uur voor het optreden te laten testen.
 • De test vind plaats bij een testaanbieder bij jou in de buurt en je ontvangt binnen een uur de uitslag van de test.
 • Ben je negatief getest? Dan kun je via de CoronaCheck-app je testuitslag omzetten in een digitaal testbewijs.
 • Bij onze entree scannen we naast je toegangsticket ook je testbewijs. 

De shows worden verder geheel coronaproof georganiseerd, dat houdt in dat de door ons getroffen maatregelen rondom het coronavirus nog steeds van toepassing zijn. Meer over deze maatregelen lees je hieronder. Behalve het maken van een testafspraak, kan je op de website www.testenvoortoegang.nl ook terecht voor meer informatie en alle antwoorden op veelgestelde vragen.

Voorafgaand aan je bezoek
Na aankoop van je ticket online ontvang je uiterlijk op de dag van je bezoek een mail met alles wat je moet weten voor je komst. Om de bezoekersstromen zo goed mogelijk te kunnen spreiden en iedereen tijdig in de zaal te laten, vragen we je tevens om uiterlijk 30 minuten voor de start van het optreden of de film bij de Melkweg te zijn. Op je toegangsticket kan je terugvinden hoe laat de zaal open gaat, vanaf dat tijdstip is het mogelijk om in de rij plaats te nemen. Het definitieve tijdschema, waarin vermeld wordt hoe laat het optreden of de film begint, is vanaf een paar dagen voorafgaand aan het programma te vinden op de agendapagina op deze website. 

Gezondheidscheck
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vragen we je om bij verkoudheids- of griepklachten thuis te blijven. Voor binnenkomst vindt er een verplichte gezondheidscheck plaats. Ook zullen we je vragen naar je contactgegevens. Op deze pagina vind je meer informatie hierover.

Tijdens je bezoek
Voor iedereen geldt: houd rekening met elkaar en gebruik je gezond verstand. Ter plaatse zal je worden geïnformeerd over de geldende looproutes en het veilig gebruik van de sanitaire voorzieningen en lockers. Na afloop van het programma zal de uitloop gespreid plaatsvinden, zodat het niet te druk wordt rondom de uitgangen van onze zalen. Ter plekke zullen onze medewerkers hier aanwijzingen voor geven.

Basisregels
De basisregels voor al onze medewerkers, bezoekers, artiesten en leveranciers zijn als volgt:

 • Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen;
 • Draag een mondkapje. Zet deze bij binnenkomst op en houd deze tijdens alle loopbewegingen op. Zodra je plaatsneemt op je stoel mag je het mondkapje afzetten;
 • Blijf thuis als je verkoudheids- of griepklachten hebt;
 • Vermijd drukte;
 • Schud geen handen en vermijd fysiek contact met anderen;
 • Desinfecteer bij binnenkomst je handen en was regelmatig je handen;
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
 • Betaal contactloos;
 • Houd je aan de aanwijzingen van het personeel;
 • Reis zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar de Melkweg, maak alleen gebruik van het openbaar vervoer indien het niet anders kan.

Vragen
Heb je vragen over je bezoek aan de Melkweg in tijden van corona? Op deze pagina vind je een overzicht met de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@melkweg.nl Vanaf daar helpen we je graag verder!