Jouw bezoek

Bij alle programma’s volgen we het coronaprotocol van onze branchevereniging VNPF en houden op deze wijze rekening met de richtlijnen van de overheid en RIVM. Hieronder leggen we uit wat dat betekent voor jouw bezoek aan de Melkweg.

Voorafgaand aan je bezoek
Na aankoop van je ticket online ontvang je uiterlijk op de dag van je bezoek een mail met alles wat je moet weten voor je komst. Om de bezoekersstromen zo goed mogelijk te kunnen spreiden en iedereen tijdig in de zaal te laten, vragen we je tevens om uiterlijk 30 minuten voor de start van het evenement bij de Melkweg te zijn. Op je toegangsticket kan je terugvinden hoe laat de zaal open gaat, vanaf dat tijdstip is het mogelijk om in de rij plaats te nemen. Het definitieve tijdschema, waarin vermeld wordt hoe laat het evenement begint, is vanaf een paar dagen voorafgaand aan het programma te vinden op de agendapagina op deze website. 

Voor alle evenementen vanaf 25 september geldt dat je een geldig coronatoegangsbewijs moet laten zien. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je:  1. volledig bent gevaccineerd, 2. een geldig herstelbewijs hebt of 3. een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Check voor meer informatie coronacheck.nl.

Vaccinatiebewijs of herstelbewijs
Je kunt je vaccinatiebewijs of herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck app. Volgens de richtlijnen ben je volledig gevaccineerd als je twee prikken met Pfizer, Moderna of AstraZeneca hebt gehad, of één prik van Janssen. Heb je eerder corona gehad, dan wordt een eerste prik ook als volledig gevaccineerd beschouwd.

Het gele vaccinatieboekje is géén geldig of officieel bewijs. Heb je geen smartphone en wil je liever een papieren bewijs gebruiken? Dan kun je je coronatoegangsbewijs uitprinten via coronacheck.nl/nl/print/

Testbewijs
1. Via de website testenvoortoegang.nl maak je een gratis afspraak om je binnen 24 uur voor het evenement te laten testen. Je testuitslag is 24 uur geldig, houd rekening met deze geldigheid en de tijd dat je naar binnen kunt bij het evenement, neem daarbij de eindtijd alsuitgangspunt. Door rijvorming kan dit soms ook langer duren.
2. Ben je negatief getest? Dan kun je via de CoronaCheck-app je testuitslag omzetten in een digitaal testbewijs. 
3. Bij onze entree scannen we naast je toegangsticket ook je testbewijs. Neem daarnaast een geldig identiteitsbewijs mee, want alleen de combinatie van een ID en een groen scherm geeft toegang tot het evenement.

Let op: Wij verlenen uitsluitend toegang aan bezoekers die gebruik hebben gemaakt van de CoronaCheck app. Een test via een GGD-teststraat, andere teststraat, een zelftest of een ander bewijs zijn dus niet geldig.

Niet-Nederlandse bezoekers
Internationale bezoekers krijgen toegang als ze kunnen aantonen dat ze naar Nederland zijn gereisd met een geldig vaccinbewijs of een negatief testbewijs in de CoronaCheck App. Een geldig identiteitsbewijs is in alle gevallen nodig. 

Tijdens je bezoek
Voor iedereen geldt: houd rekening met elkaar en gebruik je gezond verstand. Ter plaatse zal je worden geïnformeerd over de geldende looproutes en het veilig gebruik van de sanitaire voorzieningen en lockers.

Basisregels
De basisregels voor al onze medewerkers, bezoekers, artiesten en leveranciers zijn als volgt:

  • 1,5 meter afstand houden hoeft niet meer, maar is nog wel verstandig;
  • Blijf thuis als je verkoudheids- of griepklachten hebt;
  • Vermijd drukte;
  • Schud geen handen en vermijd fysiek contact met anderen;
  • Desinfecteer bij binnenkomst je handen en was regelmatig je handen;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Contactloos betalen heeft de voorkeur;
  • Houd je aan de aanwijzingen van het personeel;
  • Reis zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar de Melkweg, maak alleen gebruik van het openbaar vervoer indien het niet anders kan.

Vragen
Heb je vragen over je bezoek aan de Melkweg in tijden van corona? Op deze pagina vind je een overzicht met de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@melkweg.nl Vanaf daar helpen we je graag verder!