DeryaYıldırım&GrupŞimşek

ZAAL: OZ | TIJD: tba

Derya Yıldırım & Grup Şimşek maken hedendaagse pop. De veelzijdige multi-instrumentaliste Derya Yıldırım, en haar internationale gezelschap laten Anatolische volksmuziek op betoverende wijze samenkomen met poëzie en elektrische grooves. Ze nemen je mee op een muzikale reis waarin ze niet alleen Turkse klassiekers vertolken, van iconen als Selda Bağcan, Barış Manço en Nazım Hikmet, maar ook hun eigen prachtige composities ten gehore brengen. 

De warme, sensuele stem van Derya, de psychedelische saz-melodieën, de groovy orgelklanken en de strakke ritmesectie resulteren samen in een hypnotiserend geluid. Derya Yıldırım & Grup Şimşek brengen de rijke Turkse poëzie naar de toekomst zonder het besef van het verleden te verliezen.

Over Kaynaş Club

Kaynaş, uitgesproken als 'kay-nash', is het Turkse woord voor "samenkomen" of "vermengen".  Het eendaagse festival Kaynaş Club biedt het ideale podium voor muzikale samensmelting. Melkweg en EBB Music brengen oude muziek en hedendaagse klanken naadloos bij elkaar. Geliefde folklore en traditionele muziek komen tot leven in intrigerende vertolkingen van vandaag. Muzikaal weerklinkt dat in schitterende psych folk, hypnotiserende saz-melodieën en elektronische beats.