Geplaatst op

5G in het nieuws

De afgelopen week was 5G, het snelle draadloze communicatienetwerk dat 4G zal opvolgen, volop in het nieuws. Op maandag vond in Den Haag een demonstratie tegen 5G plaats. Een paar dagen eerder diende Maastricht als (voor zo ver bekend) eerste Nederlandse gemeente bezwaren in tegen het uitrollen van dit netwerk in bij het ministerie voor Economische Zaken en Klimaat (bron: 1Limburg). De voornaamste zorgen van tegenstanders bestaan uit de mogelijke gezondheidsrisico's die dit nieuwe netwerk met zich meebrengt. Ondertussen kopte de NOS afgelopen maandag "Angst voor gezondheidsrisico's 5G is 'begrijpelijk, maar onterecht'". In het bijbehorende artikel lezen we: "Critici wijzen op een mogelijk verband met ziektes zoals kanker, alzheimer en onvruchtbaarheid. De Wereldgezondheidsorganisatie en het kabinet spreken dat tegen.".

5G: The Trojan Horse
Bovenstaande maakt nog maar eens duidelijk dat er bij het uitrollen van dit netwerk verschillende dilemma's om de hoek komen kijken. Op zondag 15 september duiken we tijdens de eerste editie van Ultimate Science daarom ook in dit complexe onderwerp en deze bijbehorende dilemma's. We gaan die avond op zoek naar antwoorden op vragen als: Wat is het werkelijke verhaal achter 5G? Is 5G een wapen of niet? Wat is het Internet of Things en wat komt er daarna?

Over Ultimate Science
In de nieuwe serie 'Ultimate Science' worden interessante, maar ook beladen onderwerpen als 5G, AI en Robotica, Solar Radiation Management en Verborgen Technologieën onder de loep genomen. Baanbrekende sprekers belichten vanuit wetenschappelijk onderzoek verschillende theorieën, die door mainstream media doorgaans worden vermeden. Naast de eerste editie op zondag 13 september met als onderwerp 5G: The Trojan Horse, is ook de volgende datum bekend gemaakt: op zondag 13 oktober gaan we dieper in op Artificial Intelligence (AI) en Robotica.