Geplaatst op

5x Indie in mei!

Deze maand puilt onze agenda uit van de indieshows! Om de keuzestress te verminderen tippen we je graag de shows die jij (wat ons betreft) absoluut niet mag missen:

zaterdag 21 mei
The Backseat Lovers
Midden tussen de sneeuwbedden van Salt Lake City, Utah is The Backseat Lovers komen opborrelen. Een jonge rockband die sinds drie jaar eigen muziek uitbrengt. Met "Kilby Girl" - een jeugdige track met Two Door Cinema Club-achtige licks - vingen de mannen in no time al miljoenen plays. Hun show in onze OZ op 21 mei is bíjna uitverkocht, dus wacht vooral niet te lang als je er bij wil zijn.zaterdag 21 mei
Jimi Somewhere
Als het op muziek aankomt, volgt Jimi Somewhere liever niet de gebruikelijke paden. Hoewel hij nog niet lang geleden begon, kun je hem kennen van zijn collab met Boy Pablo en is hij bevriend met bedroompop-icoon Clairo. Op Jimi's debuutalbum 'Nothing Gold Can Stay' dat afgelopen jaar verscheen, neemt hij je op 21 mei mee in zijn nostalgische wereld met enigmatische soundscapes en kwetsbare trippy pop. 

dinsdag 24 mei
Confidence Man
De zelfverzekerde housepop van Confidence Man was al suuuper extra, met opzwepende dansvloerkrakers als "Boyfriend (Repeat)" en "First Class Bitch" waarmee ze al menig festivalstage wisten te bedwelmen. Dit jaar is de groep met het extravagante frontduo Janet Planet en Sugar Bones terug met gloednieuwe tunes van hun nieuwste album "TILT". Vrolijk en vibey, eentje die zeker niet op je lijstje mag ontbreken!

dinsdag 24 mei
Peach Pit
De Canadese heren van Peach Pit winden je om hun vingers met hun laidback sad pop, met zoete melodieën, glazige gitaren en de timide stem van zanger Neil Smith. Op 24 mei check je ze in onze Max!


 

vrijdag 27 mei
Ikraaan
De Vlaamstalige zang en trappy R&B van IKRAAAN klinkt honingzoet in de oren. De excentrieke zangeres uit Mechelen doorbreekt taboes met haar teksten over haar emoties en pijnen die ze in haar leven ervaart. Ook kaart ze de pijn van het fundamenteel anders zijn aan en deelt ze de obstakels die ze tegemoet komt. Op vrijdagavond 27 mei check je haar in de Brakke Grond.