Geplaatst op

"A new beginning" gaat naar New York!

Voor de vierde keer is Melkweg Expo uitgenodigd om Nederlands fotografietalent op het fameuze fotofestival Photoville te presenteren. In juni van dit jaar was de expo al te zien op het Mercatorplein in Amsterdam, vanaf 18 september tot 1 december is het werk van Cigdem Yuksel te zien bij de Brooklyn Bridge. 

Voor "A new beginning" werkte Cigdem met jongeren die, na hun vlucht naar Nederland, op zoek gaan naar hun (nieuwe) identiteit. De jongeren uiten zich met tatoeages, gedichten, rap of Instagram posts. Samen gingen ze op zoek naar een manier om hun verhaal te vertellen. Cigdem vroeg hen wat zij voelen als zij terugdenken aan hun reis, als zij denken aan hun angsten, nachtmerries, het gemis van hun ouders. Welk beeld, vorm en kleur zien zij voor zich? Hoe zouden ze dat uitbeelden? Ze kijkt ook met de jongeren naar hun toekomst. Hoe zien ze zichzelf, nu en later? Waar halen ze kracht en plezier uit?

New York ligt helaas niet binnen handbereik, maar de online verhalen wel! Ontdek ze hier.

Het project van Cigdem Yuksel maakt onderdeel uit van het transmediale project Shadow Game over alleenreizende kindvluchtelingen in Europa. Melkweg Expo presenteert A new Beginning tijdens Photoville samen met Prospektor, United Photo Industries, met steun van the Consulate General of the Netherlands en met dank aan Jenny Smets. Het project is mede mogelijk gemaakt door Free Press Unlimited, Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, Fonds ZOZ, BNG Cultuurfonds en VluchtelingenWerk Nederland.