Geplaatst op

Aankondiging ticketregeling voor verplaatste programma’s i.v.m. coronacrisis

Bewaar je ticket, geniet later

De coronacrisis en bijbehorende maatregelen hebben gevolgen voor ons allemaal. Voor iedereen die in de culturele sector werkt is de economische impact erg groot. Om dit op te kunnen vangen heeft de culturele sector gezamenlijk een ticketregeling ontwikkeld, met ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en volgens de regels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Wij sluiten ons hier bij aan en roepen kaartkopers op hun ticket voor verplaatste programma’s te bewaren en op een later moment alsnog te komen genieten van deze optredens. Op deze wijze kun jij helpen de economische impact van de coronacrisis te beperken en kunnen artiesten en podia doorgaan met het voorbereiden van nieuwe concerten en culturele programma’s. Niet alleen de podia, artiesten en organisatoren worden hiermee geholpen, maar ook alle mensen achter de schermen die de programma’s mede mogelijk maken, zoals technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele sector.

Wat betekent dit voor verplaatste en afgelaste programma’s?

Je tickets en lidmaatschappen blijven geldig voor de nieuwe datum van verplaatste programma’s. Je hoeft hier niets voor te doen. Indien je verhinderd bent op de nieuwe datum, of het programma wordt afgelast, dan bieden we de mogelijkheid het volledige aankoopbedrag (inclusief servicekosten en de kosten voor eventuele lidmaatschappen) om te zetten naar een voucher (een digitaal tegoed). Deze voucher kun je gebruiken bij de aanschaf van tickets voor andere programma’s in de Melkweg. Heb je het bedrag van je voucher niet volledig besteed en is de termijn van de voucher verstreken? Dan wordt het restbedrag automatisch naar je overgemaakt. Het is ook mogelijk om het ticketgeld te doneren. Meer informatie over de regeling kan je vinden op deze pagina.

Momenteel wordt er door onze ticketingpartner Ticketmaster hard gewerkt aan de technische uitwerking van deze regeling. Je ontvangt per e-mail een bericht met meer informatie zodra dit gereed is.

Kijk hier voor een overzicht van alle programma's waarvoor inmiddels een vervangende datum is gevonden.

Steuntje in de rug

De Melkweg bestaat dit jaar 50 jaar. Dat ons jubileumjaar zo’n gekke wending zou nemen, hadden we vooraf nooit kunnen bedenken. We waren klaar om vijf decennia popmuziek en cultuur in de Melkweg te vieren in mooie programma's met bijzondere artiesten, maar de coronacrisis heeft hard ingegrepen. Het is in de afgelopen 50 jaar nog niet eerder gebeurd dat we door omstandigheden voor zo’n lange periode onze deuren moesten sluiten. Om onze programmering zodra we weer open kunnen op dezelfde wijze voort te zetten, kunnen we wel een steuntje in de rug gebruiken.

Mocht het programma dat je zou bezoeken worden afgelast, of verplaatst worden naar een datum waarop je niet kunt, dan bieden we je naast de voucheroptie ook de mogelijkheid om het geld van je kaartje te doneren. We bekijken op dit moment de mogelijkheden tot het oprichten van een fonds, zodat donaties van ticketgelden ten goede komen aan artiesten.

Een andere manier waarop je bij kunt dragen is door Melkweg Jaarlid te worden. Je steunt ons dan per direct en profiteert vanaf het moment dat we weer open gaan ook zelf van de vele voordelen die bij het jaarlidmaatschap komen kijken! Meer info is hier te vinden.