Geplaatst op

Amsterdamse Popprijs 2019

De inschrijving voor de Amsterdamse Popprijs 2019 is geopend. Tot en met maandag 8 juli kunnen bands uit Amsterdam en directe omgeving zich aanmelden via www.grap.net. GRAP organiseert de Amsterdamse Popprijs om ambitieuze bands een kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie. In het vierentwintigjarige bestaan is de Amsterdamse Popprijs voor veel bands een belangrijke opstap in hun carrière gebleken. Onder de winnaars bevinden zich WIES, TAPE TOY, Jagd, Sarah-Jane, The Great Communicators en Yori Swart. In het rijtje oud-finalisten staan onder meer Kita Menari en BEAUX.

De winnende band gaat naar huis met een mooi prijzenpakket, dat bestaat uit onder andere een waardecheque voor muziekinstrumenten bij Dijkman Muziek, studiotijd bij Studio Peggy51, een sessie bij Rockstone Sessions, coaching en diverse optredens. 

Verloop competitie
Uit alle inschrijvingen worden dertig bands geselecteerd voor vijf voorrondes, deze vinden in de laatste week van augustus en de eerste drie weken van september plaats. Elke voorronde levert een winnaar op, de overige zeven plaatsen in de halve finales in Paradiso worden verdeeld door middel van wildcards. Twaalf halvefinalisten strijden uiteindelijk om zes finaleplaatsen. De finale vindt plaats op vrijdag 15 november in de Melkweg. 

Inschrijven
Inschrijven voor de Amsterdamse Popprijs kan tot en met maandag 8 juli 2019.
Deelnemers moeten het online inschrijfformulier op www.grap.net invullen. Daarbij moet ook een geluidsopname, promotiefoto en biografie geüpload worden.