Geplaatst op

Pitou geselecteerd voor 3Package Deal Amsterdams Fonds voor de Kunst

De Amsterdamse singer-songwriter Pitou is geselecteerd voor de 3Package Deal van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Jaarlijks wordt dit succesvolle programma van het AFK gelanceerd om toptalent te stimuleren en te faciliteren met betaalbare woon- en werkruimte, budget en een netwerk. De popartiesten voor de 3PackageDeal worden jaarlijks voorgedragen door een coalitie van Melkweg, Muziekgebouw, en het Conservatorium pop.

De AFK 3Package Deal geeft Pitou tijd en ruimte om te werken aan haar debuutalbum. Daarbij hoopt ze nieuwe mensen te ontmoeten om mee samen te werken aan videoclips en voor het realiseren van haar liveshow. Amsterdam is haar geboortestad, waar ze ook opgroeide: “Ik denk dat dat onbewust een van de grootste invloeden is iemands karakter en daarmee ook op het werk.” Wat haar het meeste inspireert? “Verandering van mijn vaste patronen of zienswijzen. Dat kan ook door de ogen van iemand anders, via een boek, een concert of een gesprek.” 2020 en de coronacrisis zijn ook leerzaam geweest. Voor Pitou was het het besef dat het gedrag van mens en maatschappij heel snel kan veranderen als het nodig is: “Zowel inspirerend als beangstigend.” Komend jaar werkt ze met de 3Packagedeal van het Amsterdams Fonds voor de Kunst toe naar een eindpresentatie die haar ontwikkeling zichtbaar maakt voor de stad. Om nu al te benoemen hoe dat eruit moet komen te zien, zou haar alleen maar in de weg zitten: “We Zullen Zien :)”

Pitou groeide op met een klassiek muzikaal geluid, waarbij ze 7 jaar lang in een klassiek kinderkoor zong. Pas in haar tienerjaren ontdekte ze popmuziek en begon ze met gitaar spelen en liedjes schrijven. Die klassieke achtergrond is terug te horen in haar liedjes en ook de invloed van haar reizen over de hele wereld. In 2016 kwam haar debuut EP uit, waarmee ze doorbrak en op vele festivals speelde. Ook speelde ze eerder al twee keer in de Melkweg. 

Foto: Sabine Rovers