V.l.n.r.: Ties, VVARD & Zulu Green

Geplaatst op

Crossinterview: Ties x Zulu Green x VVARD

De hotste nieuwe muziek ontdek je bij Melkweg RADAR. Tijdens een speciale PRIDE-editie ontdek je aankomende woensdag 3 augustus drie hard opkomende act uit de LGBTQIA+-community. Speciaal voor deze gelegenheid stellen Ties, Zulu Green & VVARD een aantal vragen aan elkáár, en dat leverde een (heel) persoonlijk gesprek op!

Verena Ward (VVARD) trapt af met drie vragen aan TIES. TIES is een 24-jarige multidimensionale, altijd evoluerende non-binaire artiest, die je naar verschillende dimensies kan brengen door genres te mixen, die ze "genre-fluid" noemen. Beïnvloed door verschillende artiesten zoals Nina Hagen, Nai Palm, BabyxSosa en nog veel meer, heeft Ties het tot hun missie gemaakt om swag en liefde te verspreiden.

Verena: Naar welke artiest kijk je het meest op en waarom?
Ties: "[Dat] is een moeilijke vraag, het zijn er namelijk zoveel en ook zoveel verschillende voor verschillende redenen. Maar laat me de locals supporten, de vraag wat kleiner voor mezelf maken. Een artiest in Nederland waar ik heel erg tegenop kijk would be Sono. Prachtig persoon en artiest die een heel bijzonder plekje in mijn hart heeft! En Sono maakt HITS! I would call it soulful Pop. Sono heeft onlangs hun eerste single gereleased. Ik heb het hele process meegemaakt hoe hen de videoclip heeft bedacht en uitgewerkt (en dat onder stressvolle omstandigheden) en dat geeft me zo veel motivatie om te doen wat ik wil doen! Check out "bby come closer" by Sono. Love U s0no."

Verena: Hoe kruist jouw seksualiteit/genderidentiteit met muziek?
Ties: "Het kruist doordat beiden me helpen met het helen van mijn trauma's. De journey naar mijn genderidentiteit (die nog flexibel is) heeft me heel veel zelfliefde gegeven omdat ik omringd wordt door zoveel mooie (gender) queer artists (my new family, shoutout dj Oishi en Zulugreen). Muziek heeft me geholpen met helen, nog voordat ik überhaupt begon aan de journey naar mijn seksualiteit en genderidentiteit. De topics genderidentiteit & sexuality vocalize ik niet echt in m'n eigen muziek. Maar mijn vrienden en ik maken muziek, en we zijn (gender)queer & we're healing. Periodtttt."

Verena: Wat is het beste advies dat iemand je gaf?
Ties: "Dat is waarschijnlijk: Wees lief voor jezelf. Be gentle with your mind. Make a safe space for yourself. AND STOP BEATING YOURSELF UP SWEETIE. Ur just human. With feelings. Periodt."


Ties vervolgt dit interview met drie vragen aan de multi-dynamische Zulu Green. Net als Zulu als mens kun je diens genre ook niet in één hokje plaatsen, en daarom omschrijft Zulu zichzelf als een vibe-vertaler, die het leven vertaalt door middel van zang, riffs en rijmpjes.

Ties: Wat is een topic die terug blijft komen in je muziek en wat zegt dat over jou denk je?
Zulu: "Vrouwen. Oh Lord, wat zegt dat over mij? Ik denk dat dat zegt over my that I’m a  Serial Lover that’s aware that God is Fxmale, cause pussy is life."

Ties: In het process van muziek maken wat is het allerbelangrijkste en het allerleukste en heeft dat wat met elkaar te maken?
Zulu: "De beste muziek die ik maak, maak ik alleen. Grappig feitje van mij is dat ik social anxiety heb, maar toch een super sociaal beestje ben, ik merk soms dan toch dat ik alleen zijn moeilijk vind. Terwijl hier mijn kracht zit, especially as a Gemini, it's important to be with my twin. Wanneer ik dus helemaal oké ben met alleen zijn en dan samen met de muziek gewoon ga buitenspelen, dat is het aller mooiste! Just me and my music, us alone, how it all started. Allerbelangrijkste en allerleukste!"

Ties: Wat zijn andere vormen van expressie die je graag doet buiten muziek?
Zulu: "Delen en wiepen. Ik deel graag; dat is my love language en mijn expression. Of dat nou eten delen is of advies delen, of een jonko met iemand delen. It can be everything, but I love to express trough sharing. En tjah, wiepen spreekt voor zich, if you do it right! If you do it right + with the right partner it’s the purest form of expression!".

Zulu is goed op dreef met vijf vragen voor VVARD / Verena. Verena's liedjes gaan over liefde en verdriet binnen de LGBTQ+-gemeenschap en haar constante strijd met dwanggedachtes.

Zulu: Hoe reflecteert PRIDE door in jouw muziek?
Verena: "Ik denk dat een deel van PRIDE ook de vrijheid is die we hebben om onszelf en anderen vrij te laten voelen in ons lichaam en hart. Zo verwerk ik dat ook in mijn muziek. Mijn hart erin hebben en me vrij te voelen om te delen waar ik mee zit."

Zulu: Wat is je favoriete nummer en waarom?
Verena: "Dat verandert nogal haha. Ik denk dat op dit moment mijn nieuwste single 'secret' mijn favoriet is om te spelen. Gewoon omdat het een speels nummer is en het is eigenlijk het eerste nummer dat ik schreef dat gaat over het liefdesverdriet van iemand anders dan het mijne.."

Zulu: Wat hoop je dat mensen voelen met jouw muziek?
Verena: "Ik wil dat mensen zich verbonden voelen en weten dat ze niet alleen zijn. Mijn teksten zijn waarheidsgetrouw en mijn geluid is behoorlijk opbeurend. Ik zie mijn muziek als een vriend (het klinkt zo cheesy lol) maar vrienden vertellen de waarheid en heffen je op! Dat is wat ik wil dat ze voelen!"

Zulu: Als je muziek een kleur zou zijn, welke zou dit dan zijn?
Verena: "Waarschijnlijk roze! Dat is een beetje ontstaan ​​door een roze bril te hebben en hoopvol en optimistisch te zijn."

Zulu: Laatste vraag voor dit interview. Wat zou je liever hebben? Nooit meer creëren? Of om nooit meer seks te hebben (indien a-seksueel, liefde)? 
Verena: "Hahaha dit is een moeilijke vraag! Want voor mij is iets creëren hetzelfde als van iets houden. Dus in dit geval denk ik dat ik nooit seks moet hebben. ;)"