Geplaatst op

Playlist: The Visual

Aanstaande woensdag 26 augustus staat het Amsterdamse indie-duo The Visual in intieme setting in onze Max. Speciaal voor jullie heeft de band een playlist gemaakt! Ontdek hier welke songs hen hebben geïnspireerd en welke tracks on repeat staan:

 1. Nick Drake - River Man
  Verscheurend mooi. Wat een ziel. Verenigd met de boom waaronder hij vaak zat en schreef. De wolken schuiven voorbij, de wind raakt je huid. De rust in jou en tegelijkertijd de onrust van het leven dat geleefd wordt. Dat is wat ik hoor als ik dit nummer hoor.
   
 2. Jeff Buckley - Grace
  Kracht, emotionele wervelstorm, gewaagd en zeer authentiek. Hij is niet bang om beladen te zijn. En niet bang om de emoties te ervaren.
   
 3. Pink Floyd - Another Brick in the Wall
  Geschiedenis, emancipatie en cultuur. A must to know.
   
 4. Joy Division - Love Will Tear Us Apart
  Liefde en het leven heeft hem wellicht verscheurd. En ben hem dankbaar dat hij dit niet verborgen heeft, maar dit heeft laten zien.
   
 5. Chris Isaak - Wicked Game
  Breekt mijn (Anna's) hart. Iedere keer weer.
   
 6. Fleetwood mac - Dreams
  Prachtig nummer over liefde. Gewoon fantastisch geschreven. En de titel is tamelijk interessant, is de liefde niet gewoon als een droom of misschien wel een droom?
   
 7. David Bowie - I'm Deranged
  Wat een held. Nooit bang om het onbekende aan te gaan en te experimenteren. Ik viel direct voor dit nummer toen die verscheen in een film van David Lynch. Spannend, eigenaardig, haast buitenaards. 
   
 8. The Doors - The End
  De dans van de waanzin. Het doorbreken van analiteit. Het zoeken naar vrijheid in het leven en in de geest. Ontwapenend.
   
 9. Chet Baker - You're Mine, You
  Omdat het leven soms ook als een zoet liedje is. Liefde een tedere zachte hand is, een donsdeken, een verlichting. Puur, eerlijk en werkelijk. De zachtheid en lichtheid van het bestaan en samen zijn.