Geplaatst op

Daantje Bons - Banana Split

"Ze is warm, koud, zoet en vooral machtig. Wanneer je haar voor je neus hebt staan, weet je dat je in no-time een vieze smoel hebt. Dat kan je niks schelen want die geuren, kleuren en smaken moeten nou eenmaal allemaal tegelijk worden geconsumeerd en ondanks dat we haar allemaal een beetje ordinair vinden genieten we stiekem, want ze is nou eenmaal lekker vies.

Net als in mijn werk kan ik enorm genieten van zoete esthetiek in combinatie met een machtige boodschap. Voor mij staat de banana split dan ook gelijk aan mijn werkwijze. Er zit voor mij een bepaalde rebelsheid in het gerecht, niet alleen door de bombastische combinatie van kleuren en smaken maar vooral in de presentatie. Wanneer men een banana split besteld wordt er vaak even gelachen, al dan niet uit ongemak of stiekeme jaloezie. Hierdoor is de humor die er mee gepaard gaat voor mij de letterlijke kers op de split. Daarnaast was de gedachte aan dit gerecht in combinatie met de thematieken binnen mijn werk een letterlijk feestje om mee aan de slag te gaan." - Daantje Bons

Ingrediënten

  • 4 bananen, gespleten in het midden
  • 4 scheppen vanille-ijs
  • chocoladesaus
  • marshmallowsiroop
  • frambozensaus
  • slagroom
  • maraschino kersen
  • gehakte noten (optioneel)

Instructies
Plaats 2 bananen aan elke kant van een banana split bordje. Doe 2 scheppen vanille-ijs in het midden, met daarlangs een flinke toef slagroom. Giet chocoladesaus over de vanille-ijs en schik de overige ingrediënten zoals u dat zelf wil. Plaats een kers op het toefje slagroom dat je bovenop de vanille-ijs hebt gespoten. Druip de frambozensaus en de marshmallowsaus over de andere twee slagroomtoefjes.

daantje-bons-kl.jpg

My Feeder is a Photographer
In 2018 daagde Melkweg Expo 14 verschillende fotografen uit om een nieuw beeld te maken bij hun favoriete recept voor de expo 'My Feeder is a Photographer'. Ze maakten een nieuwe foto bij hun favoriete recept, dat ze ook voor ons neerschreven. Aangezien heel Nederland aan ’t koken en bakken is geslagen in deze coronatijd (je moet wat als je thuis zit), halen we de fotografische recepten terug boven. Elke week delen we eentje om je vingers bij af te likken.