Geplaatst op

Eva Kreuger - Lasagne sheets

"Als kind at ik een jaar lang alleen maar pasta. Vandaag de dag verwen ik mezelf nog regelmatig met een goed bord pasta. Want het leven is zoals lasagne: lagen herinneringen opeengestapeld tot een rommelige hoop, maar toch overheerlijk."

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 3 grote eieren (60 g)
  • 30 ml olijfolie (naar keuze)
  • zout

Instructies
Leg de bloem in een bergje op het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje, voeg olie en zout toe. Meng geleidelijk de bloem door het eimengsel, werk hierbij vanuit het midden.

Kneed het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Keer het deeg regelmatig om. Kneed ongeveer 6 minuten tot een elastisch deeg en laat het 30 min rusten.

Verdeel het deeg in 3 of 4 handzame porties en bedek deze met een theedoek om uitdrogen te voorkomen.

Bestuif een groot werkvlak met bloem. Rol een portie deeg uit met een grote, met bloem bestoven deegroller. Rol vanuit het midden naar buiten het deeg uit tot een lap van 2,5 mm dik.

Snijd voor lasagnevellen in de gewenste grootte. Laat de pasta ongeveer 30 min. drogen op een theedoek.

eva-kreuger-kl.jpg

My Feeder is a Photographer
In 2018 daagde Melkweg Expo 14 verschillende fotografen uit om een nieuw beeld te maken bij hun favoriete recept voor de expo 'My Feeder is a Photographer'. Ze maakten een nieuwe foto bij hun favoriete recept, dat ze ook voor ons neerschreven. Aangezien heel Nederland aan ’t koken en bakken is geslagen in deze coronatijd (je moet wat als je thuis zit), halen we de fotografische recepten terug boven. Elke week delen we eentje om je vingers bij af te likken.