Geplaatst op

Alma Kim heeft je hulp nodig!

Alma Kim is één van de twee fotografen geselecteerd voor Follow '21 - het coachingstraject voor jonge fotografen georganiseerd door Melkweg Expo en Fotolab Kiekie. Voor haar project zoekt ze mensen, lees haar oproep! 

Hallo, ik ben Alma Kim, beeldend kunstenaar gevestigd in Amsterdam. Onlangs werd ik geselecteerd voor Follow ’21. Ik werk aan een project over en met immigranten; zowel planten als mensen. Onze samenleving wordt steeds diverser; hoe maken we deze ruimte tot een thuis, hoe laten we hier onze wortels groeien? Ik ben op zoek naar veertigers, vijftigers en zestigers uit landen die hieronder nog niet worden genoemd.

Bij de start van dit project deed ik vier interviews met twintigers uit Oeganda, Zuid-Korea, Frankrijk en India. Ik zal nog vier interviews doen met dertigers uit Iran, Wit-Rusland, China en Japan.

Graag wil ik je thuis ontmoeten en horen welke reis je hebt gemaakt om van dit land je nieuwe thuis te maken. Wat maakte het moeilijk of wat maakte het makkelijker? Ik geloof dat het verzamelen en delen van verhalen helpt begrip te laten van groeien bij mensen die zich niet in dezelfde situatie bevinden. Het kan ook mensen helpen die in dezelfde situatie als wij zitten.

Als je je verhaal wilt delen, neem dan contact met me op: alma.sun.kim@gmail.com

  • Je moet ongeveer vijf jaar in NL wonen.
  • Interview vindt bij je thuis plaats, duurt ongeveer anderhalf uur en wordt opgenomen met een camera.
  • Taal in het Engels.
  • Na het gesprek maak ik een portret van je.
  • Dit interview en jouw foto worden eind november tentoongesteld in Amsterdam (locatie wordt nog bekend gemaakt)

Follow wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en het Pictoright Fonds.