Geplaatst op

GO SHORT VERTOONT DRIE KORTE FILMS OP DIP FEST

Op vrijdag 21 december - de kortste dag van het jaar - vindt DIP FEST plaats in alle zalen van de Melkweg. Artiesten en kunstenaars uit verschillende disciplines tonen werk over het thema; publiek kan gezamenlijk zwelgen, zuchten of lachen. Gedeelde smart is immers halve smart.

De kortste dag van het jaar is ook de dag van de korte film. Go Short Film Festival heeft voor Melkweg Cinema een speciale DIP FEST-selectie gemaakt met de mooiste nieuwe korte films die passen binnen het thema. 

Whateverest
Kristoffer Borgli / fictie Noorwegen / 15’

WHATEVEREST is een documentaire over de onwaarschijnlijke inspiratie die schuilt achter de door Todd Terje geproduceerde track 'Inspector Norse'. 'Inspector Norse' is het internetalias van Marius Solem Johansen, een weinig succesvolle muzikant die in een klein dorp woont en dance video's en recepten voor drugs op YouTube produceert. 

The Burden
Niki Lindroth von Bahr / animatie / Zweden / 14’

Een duistere musical die zich afspeelt in een modern winkelcentrum, gelegen naast een grote snelweg. De werknemers van de verschillende commerciële instellingen, afgebeeld als dieren, zingen vrolijke muzikale stukken om met hun verveling en existentiële angsten te dealen. Het vergaan van de wereld zou een verleidelijke bevrijding zijn.  

Bladgoud
Vincent Tilanus / fictie / Nederland / 27’

Owen, een couch surfende twintiger, moet noodgedwongen een paar dagen bij zijn zus logeren. Toenemende teleurstellingen beginnen zijn imago aan te tasten. Gedreven door groeiende wanhoop probeert Owen alles wat in zijn macht ligt aan te grijpen om de schijn hoog te houden, en zijn eigen waarheid koste wat het kost te blijven verhullen. 

Bestel hier je tickets voor DIP FEST.
Facebookevent: DIP FEST - MELKWEG AMSTERDAM

DIP FEST: LUCKY FONZ III / STIPPENLIFT / ARP FRIQUE / ANNE-FAY / TEUN VONK - THE PHYSICAL MIND / JOARDY FILM / LISA OSTERMANN - SFEERSPONS / SLAA'S LITERATURE LEED NIGHT met o.a. BREGJE HOFSTEDE en CESAR MAJORANA / DIP HOP o.l.v. PAY KOLMÜS / STAND UP COMEDIANS JANNEKE DE BIJL en BUGRA GEDIK / MIXING EMOTIONS met JOOST VAN BELLEN & ST. PAUL en vele anderen