Geplaatst op

In 2020 vieren we een heel jaar lang ons 50-jarig jubileum

In 2020 bestaat de Melkweg vijftig jaar en om dit te vieren organiseren we het hele jaar door verschillende jubileumprogramma’s! Op maandag 20 januari trappen we af met Melkweg 50 TALK waarin Leon Verdonschot in gesprek gaat met oud-directeur en mede-oprichter Cor Schlösser én huidige directeur Geert van Itallie.

Het was 17 juli 1970 toen we voor het eerst onze deuren openden. Een groep idealistische theatermakers zag in die tijd kans om ruimte in de oude melkfabriek aan de Lijnbaansgracht te claimen en hier een alternatief podium annex ontmoetingscentrum te openen. De eerste zomer verliep meteen bijzonder tumultueus én succesvol en dus ging het hele feest een jaar later op herhaling, waarna de Melkweg vanaf oudejaarsavond 1972 definitief vaste grond onder de voeten kreeg. En de beweging was niet te stoppen. Culturele verdieping én verbreding, professionalisering, zichtbaarheid, uitbreiding: de Melkweg groeide in vijf decennia van ‘kosmies sentrum’ naar een internationaal en toonaangevend multidisciplinair poppodium met een scherpe programmering.

Melkweg 50 TALK

Tijdens het eerste jubileumprogramma duiken Geert van Itallie en Cor Schlösser onder leiding van Leon Verdonschot in ons verleden, ons heden en onze toekomst. Aan de hand van foto’s, tekst- en beeldfragmenten uit het archief belicht het drietal grote en kleine thema's die een voortdurende rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de Melkweg. Verwacht veel gekkigheid en dingen die je nog nooit hebt gezien, maar wel altijd al wilde weten. Meer info vind je hier.

Een blik op de toekomst met een blast from the past! 

Volgend op de avond van 20 januari, komen er in 2020 Lightyears aan muziekspecials, keuzefilms, exposities en multidisciplinaire programma’s in de agenda te staan. Houd hiervoor onze website en social media kanalen goed in de gaten.