Geplaatst op

Interview: Amsterdelics

De avond voor Hemelvaart komt het Amsterdamse funkcollectief Amsterdelics de OZ weer op stelten zetten. Wij spraken even kort met ze over dit optreden en hun speciale band met de Melkweg!

Dit is jullie muziek in één zin...
Amsterdelics putten uit de volledige rijkdom die muziek is, alles mag en alles is geldig, maar het drijft op groove, en wordt aangedreven door een groot hart. We menen het, en dat hoor je.

Jullie zijn natuurlijk bekende gezichten hier. Vanwaar jullie speciale band met ons podium?
Waar is 't beter dan de Melkweg? Voor veel van ons toch een soort bakermat; zowel Paul, de bandleider en leadzanger, als Jaro, MC van de band, hebben nog in de Melkweg gewerkt, Jaro zelfs zo’n tien jaar, aan de deur.

Wat kunnen we allemaal verwachten van jullie show op 25 mei?
Dit wordt onze derde grote show in de Oude Zaal, en met de plaatpresentatie mee de vijfde in de Melkweg. We hebben namelijk ook nog een live stream gedaan tijdens de lockdown. Het bloed kruipt… De shows in de Oude Zaal zijn voor ons hét moment om helemaal uit te pakken. Met gastoptredens van o.a. Def P en zangeres Rebekka Ling, DJ’s en meer. Je moet het zien als een celebration. Vieren dat we dit mogen doen, dat we met hart en ziel zoveel mensen mogen vermaken, en hopelijk kunnen raken. 

Dit is wat nog niemand over ons weet… 
De bandleden: wat veel mensen zich niet realiseren is dat er een enorme schat aan ervaring op het podium staat. De projecten waar ze aan mee hebben gedaan variëren van The Glenn Miller Orchestra tot Freek De Jonge, van Gotcha tot Jah6. Zoveel ervaring, zoveel verhalen, zoveel muziek...
Want muziek is het allermooiste dat er is. Als we dat gevoel kunnen overbrengen is onze missie geslaagd. En dat kunnen we.