Geplaatst op

Interview met oud-Melkwegprogrammeur Frans Goossens

Diggin’ Demos interviewde oud-Melkwegprogrammeur Frans Goossens, die jarenlang verantwoordelijk was voor onze niet-westerse muziekprogrammering: “Het avontuurlijke, de bevlogenheid en het enthousiasme van de muzikanten, de reacties van de zaal daarop; het sprak me gewoon meer en meer aan. En dan ga je dat ook steeds meer boeken. Met het contact tussen muzikant en publiek dat ik zo tot stand bracht kwamen mensen letterlijk en figuurlijk in een andere wereld. Niet via drugs, maar via muziek. Muziek als drug!”

Frans ontving in 2015 een Lifetime Achievement Award van branchevereniging VNPF voor de belangrijke rol die hij speelde in het introduceren van de niet-westerse muziek in Nederland. In het interview lees je meer over hoe hij er toe kwam deze muziek te programmeren, over hoe wij als Melkweg nog steeds een platform willen zijn voor muziek die nog niet op een andere plek te horen is en over hoe Frans tevens aan de wieg stond van het Amsterdam Roots Festival. Het complete interview is terug te lezen op de website van Diggin' Demos!

Links op de foto mede-oprichter en oud-directeur Cor Schlösser, rechts op de foto Frans Goossens. Foto gemaakt door: Ruth Hoek. Lees hier meer over '50 jaar Melkweg'.