Geplaatst op

Kevin Osepa - Antilliaanse Tutu

"Mijn favoriete gerecht is de bekende Antilliaanse tutu. Tutu is een bijgerecht op basis van bonen dat je vaak met vis eet. Je verpakt het in aluminiumfolie zodat het de vorm van een ‘burrito’ krijgt. Wanneer het warm is leg je er een beetje kaas op en laat je die smelten. Als ik tutu eet voel ik mezelf zo vol en rustig. Het gevoel van thuiszijn komt dan altijd naar boven. Na een goeie tutu wil je gewoon slapen. Ik voel dan een combinatie van rust en innerlijke blijdschap."

- Kevin Osepa

Ingrediënten

  • 1 pond oogbonen 
  • 6 kopjes water 
  • 2 teentjes knoflook, gehakt (of 1-teelepel knoflookpoeder) 
  • ½ theelepel zout 
  • ¾ kopje suiker 
  • 1 kopje kokosmelk (zonder suiker) 
  • 1¾ kopje maïzena 
  • 2 eetlepels boter 

Instructies
Was de bonen en laat ze twee uur onder water staan. Spoel ze af en voeg 6 kopjes vers water en de gehakte knoflook toe, breng zachtjes aan de kook op een gemiddelde stand. Indien nodig kunt u meer water toevoegen, tot de bonen beetgaar zijn.

Voeg het zout, de suiker en de kokosmelk toe, kook nog 10 minuten. Voeg daarna de maïzena beetje bij beetje toe, roer gedurende dit proces onafgebroken voorzichtig met een houten lepel. Roer vervolgens krachtiger, zodat de bonen mengen met de maïzena.

Door de hitte kookt de maïzena. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de maïzena volledig kookt. Voeg de boter toe; en stop pas met roeren wanneer de boter volledig is opgenomen. Bevochtig een plat bord met water; plaats de “tutu” op het bord.

Bevochtig een tweede bord met water; bedek hiermee de “tutu”, druk hard op het bord, totdat de “tutu” zichtbaar wordt tussen de borden. De “tutu” is klaar om te eten. Lekker in combinatie met stokvis of kaas!

kevin-osepa-kl.jpg

My Feeder is a Photographer
In 2018 daagde Melkweg Expo 14 verschillende fotografen uit om een nieuw beeld te maken bij hun favoriete recept voor de expo 'My Feeder is a Photographer'. Ze maakten een nieuwe foto bij hun favoriete recept, dat ze ook voor ons neerschreven. Aangezien heel Nederland aan ’t koken en bakken is geslagen in deze coronatijd (je moet wat als je thuis zit), halen we de fotografische recepten terug boven. Elke week delen we eentje om je vingers bij af te likken.