Geplaatst op

MW50: HUISFOTOGRAAF ROB SNELTJES

In Melkweg Memories blikken we terug op 50 jaar Melkweg. 

Met deze week huisfotograaf Rob Sneltjes

"Mijn naam is Rob Sneltjes, geboren in Amsterdam in 1962. Mijn liefde voor muziek begon al vroeg. Op mijn dertiende had ik een drive-in discotheek en op mijn zeventiende speelde ik in een band als bassist. Muziek in welke vorm dan ook is nooit uit mijn leven verdwenen. Ook op jonge leeftijd ging ik al naar concerten. Mijn eerste concert was op een koude winterdag in november 1978 in de Jaap Eden hal in Amsterdam waar AC/DC speelde. Er zouden er nog velen volgen en wat mij betreft mag het laatste concert nog ver weg in de tijd blijven. Vanaf mijn achttiende jaar ben ik begonnen met fotograferen.

Ik heb diverse cursussen gevolgd en heb een opleiding gehad op de Fotoacademie Amsterdam. Nog steeds loop ik met een camera onder mijn arm als ik het land door cross. De laatste 11 jaar ben ik me aan het verdiepen in concertfotografie. Momenteel ben ik4 jaar aan de slag als huisfotograaf bij de Melkweg. Ik fotografeer graag zo rauw en puur mogelijk. Fotoshoppen doe ik niet aan, na bewerken bestaat hoofdzakelijk uit het bijsnijden van het beeld, meer niet. Dit is kenmerkend voor mijn werk en geeft de sfeer van het concert goed weer. Bij het bekijken van de foto’s sta je gewoon weer voor het podium.

Ik had graag Joe Satriani willen fotograferen maar door het COVID-19 virus helaas gecanceld. Verder zou ik heel graag de band UFO willen fotograferen. Het meeste mis ik de sfeer die er hangt in de concertzalen en ook de sociale contacten. Mis de mensen om me heen, vind de lege straten bijzonder maar ook eng. Heb het gevoel dat we in een filmset leven. Ik had me ook verheugd op het Festivalseizoen en keek al uit naar Graspop, Into The Grave en nog meer. Vind het heel jammer dat dit allemaal niet door gaat."

Michael Schenker, 3 november 2018

01---michael-schenker-fest-melkweg-amsterdam-18.jpg

Triggerfinger, 8 december 2017

02-triggerfinger--melkweg-amsterdam-08-12-2017.jpg

Rival Sons, 28 februari 2019

03-rival-sons---melkweg-amsterdam-28-02-19.jpg

Aurora, 28 februari 2018

04-aurora---melkweg-amsterdam-28-02-2018.jpg

Seita - Amsterdam Metalfest, 15 oktober 2016

05---seita---amsterdam-metalfest-2016-robsneltjes.jpg

Portfolio en social media links: