Geplaatst op

Melkweg ADE 2019 compleet: Méér kleur dan ooit

Het programma voor onze drukste week in het jaar is nu écht helemal compleet! Met méér dan 100 acts in vijf dagen raast de ADE-trein 62 uur lang door ons pand. Avond- en nachtdieren in alle soorten en maten kunnen hier weer terecht voor een kleurrijk palet van genres en disciplines. Hieronder vind je een kleine greep highlights uit alle clubnachten, liveshows, films en conferenties. Het volledige programma bekijk je hier!

HIGHLIGHTS
De aftrap is het officiële ADE openingsconcert van SOHN en het Metropole Orkest, waar de live-elektronica en overweldigende stem van de Britse songwriter samenkomen met het prijswinnende orkest. De eerste clubnacht is in handen van Nicky Romero’s Protocol Recordings, met een batterij aan secret guests. Bezoekers kunnen op ontdekkingstocht tijdens het tweedaags showcase-festival ADE LIVE met artiesten als Apparat, HVOB en Matias Aguayo of doorknallen bij Monstercat Uncaged met electro legendes als The Bloody Beetroots.

Vaste prik is de terugkeer van Dave Clarke, die met de 15e editie van Dave Clarke Presents de langstlopende nacht binnen ADE elk technohart luid doet bonzen met grote namen als Paula Temple, DVS1 en Luke Slater. Ook Colin Benders keert terug, al gooit hij het dit jaar met zijn liveshow over een andere boeg. Kunstenaars Nick Verstand en Boris Acket ontwikkelden een speciale lichtinstallatie die wordt aangestuurd door de analoge klanken van Colin’s modular.

Liefhebbers van compromisloze drum & bass vinden iedere nacht grootheden als Camo & Krooked, Matrix & Futurebound en Wilkinson achter de decks. Nog harder gaat het eraan toe bij DJ Promo, die tijdens Strange Days de sonische grenzen van hardcore verkent. In de andere hoek van het spectrum vind je ADE Beats, een conferentie, clubnacht en showcase waar hiphop centraal staat met live performances van o.a. Akwasi met nieuwe muziek, S10, Dopebwoy en Woodie Smalls.