Geplaatst op

Melkweg Expo, Kiekie en EIZO bundelen de krachten in Follow 2018

Melkweg Expo en Kiekie delen dezelfde passie: jong fotografietalent onder de aandacht brengen en hen een plek geven om hun projecten te presenteren. In het voorjaar van 2018 tillen Kiekie en Melkweg Expo hun aandacht voor jong talent naar een nieuw niveau en presenteren met trots: Follow 2018!

In samenwerking met EIZO, wereldwijde marktleider van high-end monitoren, bundelen Kiekie en Melkweg Expo de krachten om een persoonlijk leertraject voor twee jonge fotografen uit te zetten. Deze twee fotografen krijgen elk een budget van € 2000,- en de kans om een nieuwe reeks te maken. Zes maanden lang worden ze begeleid door experts uit het fotografieveld en vaste coaches Fleurie Kloostra (curator Melkweg Expo) en Denise Woerdman (Kiekie krant). Bovendien biedt EIZO hen een leertraject over colour management aan en krijgen zij een gloednieuwe monitor. Dit alles met het doel een expositie in Melkweg Expo te verwezenlijken.

De twee geselecteerde fotografen voor Follow 2018 zijn Nick van Tiem en Sabine van Wechem. Zij presenteren allebei een reeks over jongerencultuur buiten Europa.

Sabine van Wechem (1983) is een Nederlandse fotograaf en student aan de Fotoacademie in Amsterdam. Ze schiet documentaire en portretfotografie, altijd met mens en maatschappij als centraal thema. Het liefst legt ze door middel van storytelling de rauwe randjes van de samenleving vast. Binnen én buiten Nederland. Zo is ze bezig met een langetermijnproject over het leven in de favela's van Rio de Janeiro. Met dit project werd Sabine in 2017 geselecteerd voor de NOOR-Nikon Academy. Ook exposeerde ze haar werk op Fotofestival Naarden.

Nick van Tiem (1991) is in 2015 afgestudeerd als documentaire fotograaf aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Met als uitvalsbasis Amsterdam, gebruikt hij zijn drang om te reizen en mensen te ontmoeten als inspiratie voor het maken van nieuw werk. In zijn laatste project creëerde hij in samenwerking met een groep jongeren een modeserie in de buitenwijken van Kaapstad. Deze documentaire aanpak, in combinatie met het gebruik van een analoge middenformaat camera, creëert beelden die zowel esthetisch zijn als een verhaal vertellen over het leven en de cultuur van de geportretteerde.