Geplaatst op

Melkweg on demand 1

Nu we onze deuren de komende tijd gesloten moeten houden, voorzien we je middels deze rubriek graag op andere wijze van interessante, bijzondere en mooie content! Dagelijks delen we een podcast, concertregistratie, muziekdocumentaire, artikel, playlist of film die volgens ons de moeite waard is.

Zondag 12 april 2020
Huisvriend Joost van Bellen heeft de perfecte playlist voor Eerste Paasdag gemaakt! Een goede dosis vrolijke sing-a-long klassiekers en obscure pareltjes uit het verleden en heden! Joost: "Waarschuwing: sommige tracks zijn zo over de top dat ze misschien het slechtste in je naar buiten brengen. Dat is ook goed. Shout, shout….. Let it all out!"Zaterdag 11 april 2020
Voor de expo ‘My Feeder is a Photographer’ maakten 14 verschillende fotografen nieuw beeld bij hun favoriete recept. Aangezien heel Nederland aan ’t koken en bakken is geslagen in deze coronatijd (je moet wat als je thuis zit), halen we met plezier dit fotografische recept terug naar boven. Met vandaag de Spoetnik van Noel Loozen! Recept en meer informatie via deze pagina.

27270

Vrijdag 10 april 2020
Wat is een Goede Vrijdag zonder ‘good vibes’! Om je even lekker in het weekend sfeertje te krijgen hebben we vandaag een gevarieerde lijst aan dj-sets die in de Melkweg zijn opgenomen.

 

Donderdag 9 april 2020
Vandaag een podcast over songwriting! Song Exploder laat muzikanten hun liedjes ontleden, stukje voor stukje, en vertelt het verhaal hoe ze tot het eindresultaat zijn gekomen. 190 artiesten zijn al aan bod gekomen met onder andere Slipknot, Caribou en Denzel Curry. Maar ook U2, Fleetwood Mac & The Killers.

 

Woensdag 8 april 2020
Een product uit eigen huis! Death From Above 1979 stond op 11 oktober 2014 bij ons in de Max en dat zijn we zeker niet vergeten. Niet dat we nog nooit een rock duo hebben gehad op het podium, maar de luidruchtige dancepunk die live werd gebracht hakte er bijzonder goed in.Dinsdag 7 april 2020
In de documentaire Devil's Pie: D'Angelo volgt de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma D'Angelo tijdens de tournee van zijn album Black Messiah. Dit album was zijn eerste album in 14 jaar (na Voodoo uit 2000). In de tijd tussen de twee albums raakte hij in een spirituele crisis door zijn status als superster, wat zich uitte in meerdere tragedies en keerpunten in zijn leven.

 

Maandag 6 april 2020
Indien de wereld vergaat, dan kun je maar beter nog éénmaal je platenkast doorspitten. En omdat Ryanne van Dorst noodgedwongen thuis zit, is daar alle tijd voor! Drie keer in de week neemt de DOOL- zangeres je mee in haar muziekselectie en bespreekt ze online alle ‘scheten die we laten op het wereldwijde web’.

 

Zondag 5 april 2020
Een gloednieuwe zondag is aangebroken! Ontspan met onze nieuwe Reggae Playlist vol met nieuwe releases, dubs, & classics. Stay healthy and stay positive! Jah Bless....

 

Vrijdag 3 april 2020
Vanavond niet in de club, maar wel op een podcast! Bakkie Bakkie is dé langzame podcast over de snelle elektronische muziekindustrie, gemaakt door Steven van Lummel en Justin Verkijk. Met spraakmakende gasten, zoals onder anderen I-F, CARISTA, DJ Ruffneck, DAVID VUNK, Benny Rodrigues, KI/KI, Tom Trago, Seth Troxler en Giorgio Moroder al te horen in de podcast.

 

Donderdag 2 april 2020
Is er een verhaal dat je niet kunt vertellen aan de hand van countryzangeres Dolly Parton? In deze Podcast gaat Jad Abumrad aan de hand van fans, muziekwetenschappers en de country zangeres zelf opzoek naar het antwoord op de vraag; Wat maakt de countryster zo universeel geliefd? 

 

Woensdag 1 april 2020
Een must see voor Hiphop fans! Netflix’s Hip-Hop Evolution gaat samen met de grootste hiphop artiesten de geschiedenis in van het populaire genre. MC Shad Kabango onderzoekt in deze documentaire de roots van de muziek en de impact ervan door de jaren heen op massa cultuur. 

 

Dinsdag  31 maart 2020
Vandaag een live registratie uit eigen huis! De Utrechtse band John Coffey brak in 2015 onze Max compleet af. Inclusief moshpits, bierdouches en stagedives! 3voor12 was erbij en legde het concert vast. 

 

Maandag 30 maart 2020
De excentrieke indieband uit Göteborg brak in 2007 door met hun dromerige synthpop, triphop en soul. Maandag 19 oktober strijkt Little Dragon zuidwaarts neer voor een show in de Max. Kom alvast in de stemming met het gloednieuwe album "New Me, Same Us" of met deze sfeervolle liveshow die ze afgelopen weekend deelden! 

 

Zaterdag 28 maart 2020
Vandaag delen we de complete 5 uur durende dj-set van Joost van Bellen opgenomen tijdens de februari editie van zijn All Nighter in onze Upstairs, zodat jij er dit weekend een obscuur, broeierig, intens en opzwepend feestje van kan maken in je eigen huiskamer.

 
Vrijdag 27 maart 2020
Omdat je je in deze bijzondere tijden ook af en toe iets nieuws moet leren, delen we vandaag de gratis te gebruiken Learning Music Course van Ableton, een zeer uitgebreide online tool waarin je stapsgewijs kunt leren hoe je muziek kan maken. In deze lessen leer je de basis van het muziek maken aan de hand van verschillende onderwerpen waaronder instrumenten, ritme, structuur, opbouw en melodieën en toonladders. Je hebt verder helemaal geen ervaring of apparatuur nodig, je doet alles in je browser.

Klik op deze link en haal de producer in jezelf naar boven! 

og-image-2.jpg 
Donderdag 26 maart 2020
Vandaag op onze on demand een cultfilm die viral ging onder muzikanten: Buying the band! Vastgoedondernemer Jan ’t Hoen besluit zijn jeugddroom achterna te gaan en investeert duizenden euro’s om drummer te worden in Herman Brood’s voormalige band. Het verhaal over de samensmelting van rock & roll en het zakenleven.