Geplaatst op

Melkweg School of Melkweg: Apps bouwen met Froukje

In deze coronatijden heeft Melkweg besloten verschillende cursussen aan te bieden aan onze werknemers. Van Engels tot timemanagement tot projectmatig werken; er wordt van alles geleerd! Froukje leerde bij de Productschool een app maken en deelde haar ervaring met ons!

Wat is de Productschool?

"Bij de Productschool leer je in vier weken op een snelle en eenvoudige manier podcasts, of nocode apps maken. Je gaat dan zonder te programmeren een app bouwen. Je bouwt in vier weken vier apps, of liever gezegd je bouwt ze na en ondertussen bouw je aan je eigen app. Door de vier apps na te bouwen leer je wat de mogelijkheden zijn voor je eigen app. Twee keer per week hadden we contact met onze docent Erwin en onze medecursisten. Daarnaast heb ik per mail nog tig vragen aan Erwin gesteld."

Wat heb je geleerd?

"Het combineren van techniek met ontwerpen. Je leert waar je foto’s en iconen kan vinden en waar je ontwerpen kan maken voor in je app, allemaal gratis toepassingen. Daarnaast leer je hoe je in de app connecties kan maken, zodat je iets op een bepaald moment kan laten zien of niet of dat iets op een bepaalde pagina terecht komt. Ik werk wel iedere dag, maar een stuk minder dan voor de pandemie en het is niet alleen fijn dat ik hiervoor mijn brein op een andere manier kon gebruiken, maar ook dat ik bezig was in mijn normale werktijd. En voor een alleenstaande in een risicogroep, die vooral in en om het huis verblijft, is het een boeiend tijdverdrijf."

Wat heb je gemaakt?

"Eigenlijk had ik een heel rijtje met apps die ik wilde maken, maar ik begon de Productschool met een idee voor app voor de financiële afdeling waar ik werk. De one-pager die ik daarvoor heb gemaakt vind je hier: deafdelingsapp.carrd.co. Daarnaast heb ik de app: kantoorhumor.glideapp.io gemaakt. Voor de pandemie ging ik veel naar concerten die ik nu vervang door livestreams. Ik merkte alleen dat ik ze vergat om dat ik weinig overzicht had. Daar heb ik ook een handige app voor gebouwd: livestream.glideapp.io. Met collega Joke maak ik ieder jaar een quiz die tijdens onze nieuwjaarsborrel door het personeel wordt gespeeld. Aangezien dat dat dit jaar niet kan, heb ik ter vervangen een quiz-app gebouwd."

Wat vind je ervan dat de Melkweg in coronatijd deze cursussen aanbiedt?

"Ik vind het superfijn dat Melkweg tijd, energie en geld in haar medewerkers heeft gestoken om zich verder te ontwikkelen. Wat ik hierbij over structuren heb geleerd neem ik ook weer mee in mijn werk als boekhouder. Het grappige is dat ik nu ook de structuren in andere apps en websites meer zie. En ik ben niet gestopt na de productschool. De afdelingsapp is een stuk verder ontwikkeld. Mijn familie en vrienden heb ik met Oud & Nieuw een HappyNewYear-app gemaild."