Geplaatst op

Melkweg Recommends: Levi Smulders

In Melkweg Recommends tippen wij onze muzikale favorieten aan jou! Deze week de beurt aan onze nachtprogrammeur Levi Smulders.

A.M.C - Digging Deep 2-Hour Special - D&BTV: Locked In
"Terwijl het met de hopelijke heropening van de clubs in zicht nu behoorlijk druk begint te worden, voelde het tijdens de eerste lockdown vorig jaar soms net alsof de tijd stilstond. In die periode dook ik veel in mijn platenkast om oude drum & bass juweeltjes weer op de platenspeler te gooien. Achteraf blijkt dat ik niet de enige was, getuige deze waanzinnige 2 uur durende digging deep special van A.M.C. voor Drum & Bass Arena. De beste man staat bekend als een van de meest getalenteerde drum & bass-dj’s, en hier mixt hij in twee uur bijna 150 (!) klassiekers uit ruim 25 jaar d&b-geschiedenis aan elkaar. Hij heeft ook nog een vinyl-special op hetzelfde kanaal die erg de moeite waard is."


 
SOPHIE - Nothing More To Say
"Eind januari overleed een van de muzikale iconen van het afgelopen decennium: SOPHIE. De afgelopen jaren groeide ze uit tot een van de meest toonaangevende producers, die werkte met supersterren als Charli XCX, Vince Staples, Kim Petras en Madonna. Voor mij persoonlijk staat haar muziek ook symbool voor de scene rondom de legendarische clubnacht Colors in Trouw, waar ik bij het luisteren van dit nummer, haar allereerste release, beeldige flashbacks naar krijg. Kippevel."
 

 
Mr. Mitch - Daydream of You
"De nieuwe plaat van Gobstopper labelbaas Mr. Mitch is er een om door een ringetje te halen. Mr. Mitch was samen met Logos, Slackk en Oil Gang een van de oprichters van Boxed, een clubavond en label waarmee ze de trend zetten op het gebied van wat ik deconstructed grime zou noemen. De plaat Lazy, waar dit nummer op staat, is een mooi voorbeeld van hoe een underground genre als grime door is geëvolueerd tot een wat mij betreft muzikaal geweldige bron van inspiratie."
 


 
Sherelle - Essential Mix 1398 on BBC Radio 1 - 14 November 2020
"Jungle heeft de afgelopen jaren een enorme revival gekend. Een van de voorvechters van deze revival was en is Sherelle. De 26-jarige Londense is binnen een mum van tijd uitgegroeid tot hét boegbeeld van alles wat zich boven de 160 BPM-grens begeeft. Haar Essential Mix van vorig jaar is verkozen tot Essential Mix van het jaar 2020. Geheel terecht als je het mij vraagt. Nog een klein beetje schaamteloze zelfpromotie: als het een beetje meezit staat ze 1 oktober samen met Sicaria Sound op het zesjarig jubileum van de clubavond Reload in De Helling in Utrecht, het podium waar ik tevens de club-boekingen voor doe."
 

 
Radio Melkweg: Nala Brown & Soft Break
"Om af te sluiten nog meer schaamteloze zelfpromotie: de Radio Melkweg special rondom Claiming Space met Nala Brown en Soft Break, gehost door het Rotterdamse Ampfeminine collectief. Twee keiharde mixes vol met rauwe club bangers die op geen enkele manier in een hokje te stoppen zijn. Helemaal mijn cup of tea."