Geplaatst op

Melkweg School Of Melkweg: Projectmatig Werken met Fridtjof

In coronatijd worden er verschillende cursussen en trainingen aangeboden aan onze werknemers. Van Afro-Nederlandse Studies tot timemanagement en van een IT-loopbaantraject tot zakelijk Engels; er wordt van alles geleerd. Zo hopen we nóg sterker uit deze coronacrisis te komen. Manager publieksservice en bedrijfsleiding Fridtjof volgde de cursus projectmatig werken en deelt zijn ervaring met ons!

Welke cursus heb je via de Melkweg gevolgd?
"Ik heb de cursus projectmatig werken van Peter Molenaar gevolgd. Er was binnen de Melkweg veel animo voor deze cursus: uiteindelijk werden de deelnemers opgesplitst in twee groepen. De samenstelling van de groepen was wat de functies binnen de Melkweg en ook de persoonlijke achtergronden van de deelnemers betreft heel divers. Tijdens de meerdaagse cursus is er in kleine groepen aan diverse oefenprojecten gewerkt. Een aantal van deze projecten zijn uiteindelijk ‘echte’ projecten geworden. Zo ben ik nu zelf betrokken bij het project Blauwdruk Projectmatig Werken. Ons doel is om projectmatig werken eenduidig in de Melkweg te gaan introduceren - ook voor medewerkers die deze cursus niet konden volgen."

Wat heb je geleerd?
"De cursus was heel helder opgebouwd. Wij hebben geleerd om een project in 15 stappen op te zetten. Hierbij zijn veel handige tools aan bod gekomen die ik ook in andere contexten kan gaan gebruiken. Een voorbeeld hiervan zijn het (h)erkennen van verschillende karaktertypen binnen een (project)groep en de onderlinge wisselwerkingen die hiermee gepaard gaan. Ik vond het erg inspirerend om afdelingsoverschrijdend aan de slag te gaan met diverse projecten. Melkweg heeft er veel baat bij als projecten breed gedragen worden. Op deze manier samenwerken is de laatste jaren steeds meer op de achtergrond verdwenen door het continu groeiende aantal (nacht-)programma’s. Met het introduceren van de Blauwdruk Projectmatig Werken wil ik daarom graag een bijdrage leveren aan een Melkweg waarin er meer ruimte is om gezamenlijk en afdelingsoverschrijdend aan de toekomst van onze mooie organisatie te gaan werken."

Wat vond je van de cursus?
"De cursus was opgedeeld in vier halve dagdelen. Voor mij was dit precies goed. Door Covid-19 heeft de cursus online en niet op locatie plaatsgevonden. Het geven van een onlinetraining is niet makkelijk, onze trainer Peter Molenaar deed dit wat mij betreft echter heel erg goed. Ik ben zelf heel erg geïnspireerd geraakt door de cursus en daardoor ondertussen betrokken bij meerdere projecten. Het is super goed dat de Melkweg op deze manier in de ontwikkeling van haar medewerkers investeert tijdens de langdurende crisis. Ik ben van mening dat dit uiteindelijk de organisatie zelf ten goede komt en ook sterker maakt. Wat mij betreft moet het trainen van medewerkers ook in de toekomst een belangrijke & centrale plek krijgen binnen onze organisatie. Hiermee krijgen zowel de medewerkers als de Melkweg de kans om zich verder te gaan ontwikkelen en te professionaliseren."