Geplaatst op

Melkweg School of Melkweg: Timemanagement met Eline

In coronatijd worden er verschillende cursussen en trainingen aangeboden aan onze werknemers. Van Afro-Nederlandse Studies tot projectmatig werken en van een IT-loopbaantraject tot zakelijk Engels; er wordt van alles geleerd. Zo hopen we nóg sterker uit deze coronacrisis te komen. Marketeer Eline Huisman volgde de cursus timemanagement en deelt haar ervaring met ons!

Welke cursus heb je via de Melkweg gevolgd?
"timemanagement. Nadat ik eerder al enthousiast was over de cursus projectmatig werken door Peter Molenaar, leek deze cursus mij ook nuttig voor mijn veelal drukke schema."

Wat heb je geleerd?
"De cursus werd interactief gegeven via Zoom met een grote groep mensen. De sessies werden steeds afgewisseld met time-outs van kleine groepjes, waarin je in willekeurige samenstelling verschillende opdrachten besprak. We leerden zo veel over de verschillen tussen hoe mensen graag efficiënt te werk gaan op persoonlijk niveau, maar ook wat het beste werkt per afdeling. Zo zitten er in onze organisatie bijvoorbeeld grote verschillen tussen de werkritmes en werkomgeving (bijvoorbeeld een marketeer die overdag op kantoor werkt t.o.v. een bedrijfsleider die 's avonds laat tijdens een productie werkt), waardoor het tijdstip van de efficiënte piek kan verschillen. Maar ook de manier waarop communicatie verloopt kan verschillen: de een werkt in zijn functie hoofdzakelijk met mail, de ander vooral telefonisch. Door onze ervaringen te delen kregen we meer inzicht en overzicht over alle werkwijzen en communicatie met elkaar. Ik denk dat we als organisatie hebben geleerd om nog meer begrip te tonen voor elkaars schema's en elkaar hier met meer commitment tegemoet in te komen. Tot slot kregen we van Peter nog handige tips, tricks en schema's om o.a. taken snel te prioriteren, uitstelgedrag aan te pakken, en een handige techniek voor het uitvoeren van korte taken."

Wat vond je van de cursus?
"Peter presenteert zijn online lessen op een vlotte en interactieve manier, met genoeg korte pauzes op de juiste momenten. Mede hierdoor, en het gebruik van time-outs in kleine groepen, was de cursus fijn actief en goed te volgen. Er was veel ruimte om persoonlijke ervaringen te delen vanuit je afdeling of vakgebied, waardoor timemanagement direct praktisch in context van de Melkweg kon worden geplaatst. Ik ben ook blij dat een diverse groep mensen vanuit de organisatie zich heeft aangemeld, zodat we op breed niveau onze ervaringen konden delen. Kortom: het bood een mooie aanzet om persoonlijk, maar ook als organisatie efficiënter met onze taken, tijd en communicatie om te gaan."