Geplaatst op

Melkweg tattoos

Een aantal trouwe Melkwegmedewerkers besloot vorige maand om voor altijd een deel van de Melkweg bij zich te hebben. De welbekende sterren die je kent van de gevel op ons gebouw schitteren inmiddels permanent in zwarte inkt op hun lichamen.
 
tattoo-4.2.png


“Het spreekt voorzich dat iedereen de Melkweg in al haar roerigheid enorm mist in deze periode.” Vertelt Luna (horecamedewerkster), “De laatste maanden dat we open waren leek het natuurlijk in de verste verte niet meer op de Melkweg zoals we die een paar maanden eerder nog gewend waren, en in zo een periode is een tattoo denk ik een mooi aandenken aan betere tijdenen staat het voor hoop voor de toekomst.” 

“Toen ik 20 was kwam ik bij de Melkweg werken.” Deelt Romy (security). “Ik was niet op een goeie plek met mezelf, maar bij de Melkweg kon ik dat even helemaal achter me laten. Mijn collega’s werden niet zomaar vrienden maar familie, en de Melkweg een tweede thuis. Door deze aspecten betekent de Melkweg heel veel voor mij. Ik wilde graag iets met me meedragen wat me daaraan kon blijven herinneren.”

tattoo-2.png

Ook Simone (portier) kan zich hier goed in vinden: “De Melkweg heeft een belangrijke rol gespeeld in het opbouwen vanmijn nieuwe leven in Amsterdam, toen ik hadbesloten een volledig nieuwe start te maken.

Door met de medewerkers te praten voelt het alsof de Melkweg een soort magie om zich heen heeft hangen:“Werken bij de Melkweg is een soort droom op een sappige roze wolk die in alle drukte heel af een toe in een kleine nachtmerrie op een donderwolk verandert,” vertelt Josefien(barcoördinator), “maar zo’n nachtmerrie die je allang weer vergeten bent als jij om 8 uur op de fiets naar huis zit en de rest van Amsterdam wakker wordt.”

tattoo-1.png

Wanneer we vragen naar hun favoriete Melkweg Moment, is het even stil. Er wordt hard nagedacht.“In een tijd als deze ga je alle momenten enorm waarderen, klein en groot.” Zegt Wieke (barpersoneel) uiteindelijk. Stephan is het hiermee eens maar weet uiteindelijktoch een paar momenten te benoemen: “Ik denk dat de meest memorabele momenten met mijn collega's vaak wat minder goed voor de geest te halen zijn.” Lacht hij.“Maar ondanks de alcohol-roes kan ik zeggen dat de personeelsfeestjes,het nazitten en o.a. het ADE-terreur me altijd bij zullen blijven.”