Geplaatst op

Nieuwe single Wytiki: Salt

De Amsterdamse Wytiki maakt elektronisch georiënteerde indiepop, dat een eigenzinnige balans vindt tussen computer en live. Onlangs bracht ze haar tweede single 'Salt' uit. Het nummer zal samen met debuutsingle 'Starting Without You' op Wytiki's debuut-EP verschijnen, dat later dit jaar uit zal komen en geproduceerd wordt door Daan Schepers (Bazart & Eefje de Visser).

'Salt' is een dromerige en minimalistische track geworden. Het nummer gaat over naast iemand staan waarvan je zielsveel houdt, maar waar het niet goed mee gaat. Hoe moeilijk dat kan zijn voor de mensen eromheen. Het gevoel van willen helpen, maar ook weten dat je niet de pijn kan wegnemen. In de muziek geven strijkers en een akoestische gitaar inkleuring aan de liefde waar je niet omheen kan, de elektronische laag staat voor de zware en dreigende kant. Het gevoel van 'Salt' heeft Wytiki zelf ook vertaald in een visuele trailer.

Hoe draag je iemand waar je van houdt, wanneer het leven zo zwaar op ze leunt. Salt is een nummer dat gaat over het houden van een persoon, die zelf niet vindt de liefde waard te zijn.’’ - Wytiki

Voor liefhebbers van: Bon Iver, Half Waif

Op dinsdagavond 7 juni staat Wytiki samen met Shana op Melkweg RADAR in onze Upstairs.