Geplaatst op

Noël Loozen - De Spoetnik

Deze astronomische snack brengt mij op meditatieve hoogte.
Het rijgen van de Spoetnik en de herhaling hiervan doen me even alles vergeten. Heerlijk.
De spiritueelste snack die ik ken!

- Noël Loozen over de Spoetnik, zijn favoriete gerecht

Benodigdheden

  • Middellange satéprikkers
  • Lekkere gehaktballen
  • Grote uien
  • Goedkoopste curry


Recept

Neem een satéprikker van min of meer gemiddelde lengte en een lekkere gehaktbal. Neem een grote uit. Snij zowel de lekkere gehaktbal als grote ui in vijf gelijke stukken. Afhankelijk van de grootte van de bal of ui kunnen dit echter meer of minder stukken zijn. Dat maakt niet zoveel uit.  Let wel: De stukken moeten van gelijke dikte zijn. De stukken niet te dun snijden, deze mogen best wat massa hebben. De satéprikker in de linkerhand en in de rechterhand het kontje van de gehaktbal, deze rijgen we met de ronde kant van het gehaktbalkontje naar het einde van de satéprikker. Dan begint de meditatie van de Spoetnik;

"Stukje ui, Stukje gehaktbal, Stukje ui, Stukje gehaktbal, Stukje ui, Stukje gehaktbal, Stukje ui, Stukje gehaktbal” totdat we met het kontje van de gehaktbal eindigen. 

Gooi de Spoetnik in het kokende frituurvet en wacht totdat hij weer boven komt drijven en de gehaktbal een lekkere bruine en knapperige uitstraling krijgt. 

Mijn voorkeur gaat uit naar de saus curry, waarin ik hem volledig onderdompel. 

Lift off! 

In 2018 daagde Melkweg Expo 14 verschillende fotografen uit om een nieuw beeld te maken bij hun favoriete recept voor de expo 'My Feeder is a Photographer'. Ze maakten een nieuwe foto bij hun favoriete recept, dat ze ook voor ons neerschreven. Aangezien heel Nederland aan ’t koken en bakken is geslagen in deze coronatijd (je moet wat als je thuis zit), halen we de fotografische recepten terug boven. Elke week delen we eentje om je vingers bij af te likken.