Geplaatst op

Nu online: A Story to Tell, or: Regarding Male Eating Disorders

In afwachting van onze opening, presenteren we de expo van Mafalda Rakoš’s A Story to Tell, or: Regarding Male Eating Disorders online! Vijf mannen delen in aangrijpende interviews en foto’s hun strijd met een eetstoornis en de hobbelige weg naar zelfacceptatie. Met dit project doorbreken ze het taboe dat nog steeds rond eetstoornissen heerst en maken ze een einde aan het stereotyperen van de problematiek als vrouwelijk. 

Het stigma van een eetstoornis als ‘vrouwelijke’ ziekte, vergroot de onzichtbaarheid en schaamte van de getroffen mannen. Het maakt het voor hen moeilijker om toegang te krijgen tot ondersteuning en hulp. Naar schatting lijdt vijf procent van de Nederlandse bevolking aan een eetstoornis, waarvan ongeveer vijf procent man is. Deskundigen vrezen dat het aantal niet-gemelde gevallen aanzienlijk hoger ligt en dat eetstoornissen onder jongeren, als gevolg van het toenemende gebruik van sociale media, alleen maar zal toenemen.

Bezoek de online expo hier.  De tentoonstelling in Melkweg Expo opent zijn deuren na de lockdown. Houd onze website in de gaten voor meer info. 

De expo is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

Interviews door Ruben de Theije
Edit inleiding door Roxy Merrel
Website design door Peter van Langen