Geplaatst op

OPEN CALL: Back in the Day is Our Future

Melkweg Expo nodigt beeldende en performance kunstenaars voor de open call voor de tentoonstelling: Back in the Day is our Future.

Back in the day is our future wil een ode brengen aan het verleden en vreugde aan de toekomst door zwarte cultuur en geschiedenis te vieren. Naast zes geselecteerde kunstenaars zoeken we via deze open call nog twee kunstenaars.

De tentoonstelling is samengesteld door Jessy Koeiman:

“Ik wil zwarte stemmen, die weerstand tonen door de rijkdom van zwart cultureel erfgoed te vieren, versterken. Het doel is om de solidariteit binnen de zwarte gemeenschap te bekrachtigen en daarmee stappen te zetten om onszelf intern te dekoloniseren.”

Jessy Koeiman (NL) is sinds 2018 curator Collectief Leren bij Kunstinstituut Melly. Tijdens haar opleiding Lifestyle & Design (2013-2017) aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam was zij vooral geïnteresseerd in Visual Culture en Critical Studies. Haar projecten als beeldend kunstenaar richten zich dan ook voornamelijk op sociaal-culturele intersectionaliteit. In 2020 heeft zij de opleiding Inclusive Leadership van de Academie voor cultuurmanagement afgerond.

WIE

We nodigen alle beeldende en performance kunstenaars uit wiens werk betrekking heeft op dekolonisatie, diaspora en/of zwarte geschiedenis. Het werk mag uitwijken naar thematieken zoals cultureel erfgoed en iconisering. De kunst discipline mag bestaan uit visuele kunst, dans, performance, textiel en/of spoken word. 

Heb je vragen? Die kan je stellen aan Jessy Koeiman: jessy@kunstinstituutmelly.nl

PROCEDURE

Stuur pdf's van het volgende naar expo@melkweg.nl:

  • Motivatie
  • CV
  • Beschrijving en audio/visuele representaties van het voorgestelde werk
  • Naam en contactgegevens

De deadline is 31 juli.

De geselecteerde kunstenaars krijgen tussen 9-14 augustus bericht.

Voor beide geselecteerde artiesten is een budget van 1500 euro beschikbaar voor optionele ontwikkel- en productiekosten, transport en verzekering.

Melkweg Expo wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds