Geplaatst op

Première videoclip Merol - Knaldrang

In haar nieuwe single ‘knaldrang’, die op 24 november uitkomt, bezingt zangeres MEROL het gemis van het nachtleven in tijden van corona. In de videoclip danst ze in acht Amsterdamse clubs, waaronder Melkweg, Paradiso, Radion en Club Church, die momenteel de deuren gesloten moeten houden.Het fenomeen knaldrang staat voor het intense verlangen om uit te gaan, te dansen, te feesten.

"Veel mensen besluipt ’s avonds of in de weekenden een intens gevoel van verlangen om uit te gaan. Even bevrijd uit het alledaagse, ontsnappen aan de realiteit. Nu de clubs door de corona-maatregelen al meer dan een half jaar dicht zijn, wordt het gemis van het uitgaansleven bij veel, vooral jonge, mensen almaar groter. MEROL: “De club is een veilige plek waar mensen even de realiteit kunnen ontvluchten. Het is een plek waar mensen vrij zijn en waar velen zichzelf kunnen zijn, soms meer dan in het alledaagse leven. Ik hoop dat ‘knaldrang’ troost biedt aan alle mensen die het uitgaan missen.” 

MEROL postte de tekst van ‘knaldrang’ op haar Instagram, dat gelijk haar meest gelikete post ooit bleek. Door de enorme hoeveelheid reacties besloot ze om de tekst op muziek te zetten en uit te brengen als een oppepper voor alle party people. 

Clip in lege clubs
In de clip van ‘knaldrang’ neemt MEROL ons dansend mee in een nostalgische tocht door het stille nachtleven van Amsterdam. Ze danst in lege clubs, die gesloten zijn vanwege de corona-pandemie, zoals Paradiso, Melkweg, Club NYX, Club Church, Radion, Marktkantine, Chicago Social Club en Doka. Medio oktober plaatste het Parool een artikel over deze clubs. Het stuk inspireerde MEROL om de videoclip van ‘knaldrang’ hier op te nemen.

“Het was een surrealistische ervaring om zo in mijn eentje door de clubs te dolen. Ze leken ook allemaal veel kleiner zo zonder mensen en zonder discolicht,’ aldus MEROL. “Ik ben in het dagelijks leven en in mijn werk echt een controlefreak en de club is voor mij bij uitstek dé plek waar ik dat even los kan laten. Maar het is ook de plek waar je avonturen beleeft met mensen die voor een avond even je allerbeste vriend zijn. De plek waar je tegelijkertijd helemaal jezelf kunt zijn, maar ook anoniem kunt zijn of een andere identiteit kunt aannemen. Daarom draag ik in de clip een blonde pruik. Ik wilde transformeren, omdat dat uitgaan is.”

De videoclip is 24 november exclusief te bekijken op onze website.