Geplaatst op

Programma Marley75 Film Festival bekend

Op donderdag 6 februari aanstaande zou de Jamaicaanse reggaelegende Bob Marley 75 jaar zijn geworden. Marley was in de jaren zeventig verantwoordelijk voor de verspreiding van reggae en spreekt nog steeds tot de verbeelding van miljoenen muziekliefhebbers wereldwijd. De stichting Caribbean Creativity organiseert in samenwerking met Melkweg en meer dan tien andere filmtheaters in februari een eerbetoon aan de ‘King of Reggae’ met een heus Marley75 Film Festival in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Alkmaar, inclusief premières, klassiekers en feestjes.
 
Het Marley75 Film Festival duurt van 1 tot 20 februari 2020. In die periode is er bijna elke dag wel een film over Marley, zijn erfenis of zijn geboorteland Jamaica  te zien in een van de deelnemende filmtheaters: Melkweg, De Balie, Rialto, De Uitkijk, Studio/K, Filmhuis Cavia, Oxville Cinema, Filmhuis Vrijburcht en Tolhuistuin in Amsterdam, LantarenVenster in Rotterdam, Filmhuis Den Haag en Filmhuis Alkmaar. In totaal zijn er tijdens ‘Reggae Month’ – zoals februari in Jamaica wordt genoemd – maar liefst 25 filmvertoningen verspreid over 12 filmtheaters. Naast verschillende premières en klassiekers worden er tijdens het festival natuurlijk ook de nodige reggaefeestjes georganiseerd.

Scroll snel naar beneden voor het programma in de Melkweg. Het complete programma van het Marley75 Film Festival is te vinden op de website van Caribbean Creativity.