Geplaatst op

Programma Muzikantendag 2019 compleet

Bijna 1000 luisterbeurten in het Demospreekuur
De Muzikantendag is dé plek om je muziek te pitchen bij muziekprofessionals. Boekers, managers, medewerkers van platenmaatschappijen, journalisten, publishers, pluggers, radiomakers, producers en programmeurs zitten klaar om the next big thing te ontdekken en feedback te geven aan muzikanten, zodat die hun muziek naar een hoger niveau kunnen tillen. Met vertegenwoordigers van o.a. Spotify, NPO 3FM, Friendly Fire, Top Notch, 3voor12, Universal Music, Sizzer Amsterdam, Popronde, OOR, Sony, Agents After All, MassiveMusic, Caroline Benelux en Puna hebben we meer dan 75 professionals voor je klaar zitten. Met bijna 1000 luisterbeurten biedt de Muzikantendag optimaal de ruimte muziek te pitchen aan de muziekindustrie.

Niet één, maar twee demopanels
In het afsluitende demopanel nemen ook dit jaar weer verschillende professionals plaats. In het demopanel zitten Erroll Antonie (BMG Talpa Music), Erwin Vogel (Pinguïn Tune Support, Top Notch), Ilana Goldstoff (Sizzer), Jantine Heij, Jurriën Haverlag (NPO 3FM Talent), Lisa de Jongh (Patronaat), Max van Bossé (Paradiso), Menno Visser (3voor12) en Pien Feith (Friendly Fire). Moderators zijn Jasper van Vugt (OOR, Herman Brood Academie) en Rita Zipora. Naast het afsluitende demopanel is er ook weer een hiphop en urban demopanel. Hier nemen Gaetan van de Sande (TRIFECTA), Adai O’Bryan (Puna), The Flexican en Ruby van den Brink (Twist Agency) plaats.

Panels, flitscolleges en clinics
De Muzikantendag is ook dé plek om informatie in te winnen over het professionele leven van een muzikant. In de Melkweg geeft Tim van Delft (De Staat) een clinic drums en vertelt Caro Emerald over haar muzikale carrière. Ook zijn er in de Cinema van de Melkweg weer flitscolleges waar o.a. Jochem Winterwerp en Rogier van der Zouwen komen vertellen over DIY Promotie, spreekt Job de Wit over succes in het buitenland en heeft Bodine Hordijk (NPO 3FM) het over het vak van de muzieksamensteller. Nieuw dit jaar is het programma in het Cinecenter, tegenover de Melkweg. Hier kun je meer te weten te komen over verschillende muziekrechten, doorbreken in 2020 en boekers en managers. Hier vinden ook diverse workshops plaats waar we meer in gaan op artistiek inhoudelijke onderwerpen. Zo is er in samenwerking met Abbey Road Institute een workshop mixen en masteren van Huub Reijnders (Hooray for Music, Abbey Road Institute) en Marco Antonio Spaventi (Abbey Road Institute), leer je meer over tekst en compositie en zijn er studio demonstraties van Perquisite en Basil Kühne.

Het blokkenschema voor Muzikantendag 2019 vind je hier.​