Geplaatst op

RADAR: 5x favorieten van Collignon!

Nieuwe muziek ontdek je tijdens RADAR, met op de editie van dinsdag 25 februari: The Resurrection, Bongloard & Collignon. Waar luisteren zij zelf naar, welke tracks zijn nostalgisch en welke platen hebben hun geïnspireerd? We vroegen het Collignon!

Drume Negrita - Ry Cooder
Ry Cooder is een muzikale avonturier waar ik eindeloos naar kan luisteren. Hij heeft een mooi boek geschreven ook trouwens, over hosselaars, muzikanten en allerlei randfiguren uit de jaren 50. Het boek heet Los Angeles Stories.

Bandung - Dijf Sanders
Gino en ik zouden best graag eens een pintje drinken met Dijf in Gent. Zijn muziek klinkt prachtig en is vol van interessante invloeden. Voor zijn laatste album, Java, reisde hij door Indonesië.

Obsidiana - Nicola Cruz
Nicola Cruz uit Ecuador, grote huidige ster van het label ZZK. Zuid Amerikaanse Electro Cumbia, jungle raves en strand feesten, sweet memories.

I Walk on Guilded Splinters - Dr John
Luisteren naar dit plaatje is alsof je een andere wereld instapt. Dr John is een van mijn muzikale helden.

Mangé Pou le Coeur - Alain Peters
Af en toe spelen Gino en ik op La Reunion, een eiland in de Indische Oceaan in de buurt van Madagaskar. Alain Peters is daar een legende. Een clochard die nooit een album heeft kunnen afmaken. Hij kreeg een Marokkaanse gnawa bas, een guembri, en mixte Noord Afrikaanse muziek met Maloya, de traditionele muziek van het eiland.