Geplaatst op

RADAR Playlist: Januari

Nieuwe muziek ontdek je tijdens RADAR, met op de editie van 21 januari: YSA, City Park en Stella. Waar luisteren zij zelf naar, welke tracks zijn nostalgisch en welke platen hebben hun geïnspireerd? We vroegen het Stella. Check hun list snel hier:

Paul - Girl Band
De absolute favoriet van Eszl 'Ik vind het heel bijzonder hoe de lui van Girl band een heel album hebben gemaakt vol pop liedjes zonder echt gebruik te maken van harmonie. Alleen geluiden, energie en een verhaal. Paul is het beste liedje van de plaat en de grootste inspiratie voor alles wat ik nu muzikaal doe' 

No Scrubs - Big Joanie
Een prachtige rauwe en schaamteloze versie van een geweldig maar keurig popliedje. 

Shut up Kiss me - Angel Olsen
Heel mooi liedje, juist door de simpelheid. De sound is rauw op een charmante manier en er zit een urgentie in de zang. 

The Leanover - Life Without Buildings
Dit is gewoon vet. Ik kan het eigenlijk lastig niet met andere muziek vergelijken omdat ik niks zoals dit ken. Het is een eindeloos ritmisch door ratelend verhaal, zonder enig herkenningspunt of repetitiviteit, en toch vind ik het pakkend en poppy.

Gigantic - Pixies
De Pixies zijn natuurlijk een van de grondleggers van ook het genre waarin wij muziek maken. Specifiek dit nummer vind ik heel vet door de opbouw, de onbeschaafdheid maar toch controle waarmee het is gespeeld en de eerlijkheid. 

Beluister hier de Radar Spotify-lijst van januari.