Geplaatst op

Shows die niet op je lijst mogen ontbreken!

Who run the world? Girls! Onze agenda is de komende tijd weer gevuld met een hoop ijzersterke acts. Zin in een flinke portie dancehall,afrobeats of r&b maar last van keuzestress? Wij tippen graag een aantal shows die zeker niet op je lijst mogen ontbreken:

Zondag 19 juni
RAVYN LENAE
Meet Chicago based singer-songwriter Ravyn Lenae! De zangeres smelt moeiteloos verschillende genres samen in haar muziek, en dat is geïnspireerd door artiesten als Erykah Badu, NAS, Outkast en Bob Marley natuurlijk geen verassing. Onlangs bracht Lenae twee nieuwe singles uit waaronder 'Skin Tight' in samenwerking met niemand minder dan Steve Lacy. Definitely one to watch! 

Maandag 20 juni
SHO MADJOZI
Live vanuit de OZ ontvangen we op maandagavond 20 juni de Zuid-Afrikaanse zangeres, rapper, actrice en poëet Sho Madjozi. In haar energieke, ritmische muziek omarmt zij de Tsonga-cultuur uit haar thuisland, met elementen van Gqom en afropop, bijgestaan door haar expressieve smaak voor mode.

Dinsdag 21 juni
SHENSEEA
De Jamaicaanse dancehall zangeres vervaagt de grens tussen dancehall en pop en maakt tracks vol met bruisende energie. Shenseea begon haar carrière als tiener en bouwde een fanbase op door performances, influencer endorsement en samenwerkingen. Inmiddels heeft de zangeres tracks met miljoenen streams, samenwerkingen met o.a. Kanye West, Vybz Kartel, Megan Thee Stallion, Swae Lee en Young Thug en vier Grammy nominaties op haar naam staan. 

Dinsdag 5 juli
TINASHE
De Amerikaanse singer-songwriter Tinashe komt eindelijk weer naar Amsterdam! Tinashe begon haar carrière in The Stunners, een meidengroep die o.a. het voorprogramma verzorgde voor Justin Bieber. In 2011 viel de groep echter uit elkaar, wat Tinashe de kans gaf om met een sneltreinvaart een bloeiende loopbaan op de rails te zetten. Drie jaar later bracht de zangeres haar debuutalbum ‘Aquarius’ uit. De daarvan afkomstige single ‘2 On’ is –mede dankzij de guest appearance van ScHoolboy Q en de productie van DJ Mustard- een van haar grootste hits till this day! Onlangs bracht Tinashe de deluxe versie van haar laatste album ‘333’ uit, en mogen wij haar op 5 juli bewonderen in de OZ. 

Donderdag 7 juli
TIWA SAVAGE
The Queen of Afrobeats Tiwa Savage begon haar carrière als achtergrondzangeres van onder andere George Michael, maar heeft inmiddels al twee albums en samenwerkingen met onder andere Eminem en Beyoncé op haar naam staan. Met haar nieuwste album 'Celia' werd ze op veel lijstjes de eerste Afrikaanse vrouw die het zo ver schopte, en de Britse Vogue noemde haar ook als een van de vrouwen die het gezicht van hedendaagse muziek voorgoed zullen veranderen. Wij zijn in ieder geval helemaal klaar voor een flinke portie Afrobeats in de OZ! 

Vrijdag 16 september
070 SHAKE
Danielle Balbuena beter bekend als 070 Shake, maakt deel uit van het '070' collectief. Toen zij in 2016 de track ‘Proud’ op Soundcloud plaatste, vroegen veel mensen zich af wie deze ‘guy’ nou precies was. Haar unieke stemgeluid bleef daarna niet onopgemerkt! Inmiddels is de 25-jarige rapper onderdeel van G.O.O.D. Music / Def Jam, heeft zij miljoenen streams én is zij terug te horen op tracks van o.a. Kanye West, Madonna en Pusha T. Op 16 september she's back, ditmaal in onze Max.