Geplaatst op

Insider Tips: Juni

Onze agenda wordt gevuld met de meest diverse concerten, clubnachten, films en exposities. Overweldigd door de keuze? In deze nieuwe maandelijkse rubriek, geven onze programmeurs hun persoonlijke tips voor shows die je die maand zeker niet mag missen! 

MA 20 JUN: SHO MADJOZI, AUNTY RAYZOR, NANA FOFIE & DEFMAA MAADEF

Max - Hiphop programmeur: Ik kijk erg uit naar de geheel vrouwelijke line up die we samen met het Holland Festival presenteren in de OZ op 20 juni. Sho Madjozi uit Zuid-Afrika, Aunty Rayzor uit Nigeria en Def Maa Maa Def uit Senegal representeren voor mij de nieuwe garde veelzijdige en creatieve talenten uit Afrika. Tof ook dat wij de Ghanees-Nederlandse Nana Fofie aan het programma konden toevoegen!

VR 24 JUN: 20 YEARS OF PRSPCT: DOLPHIN / MANU LE MALIN / R-ZAC E.A.

Lévi - Programmeur clubnachten: Toen ik 16 was ging ik vanuit Utrecht met de trein naar Nighttown in Rotterdam voor de eerste PRSPCT feesten. Heel erg tof om 20 jaar later hun anniversary te kunnen hosten, met een dikke rave line-up waar je u tegen zegt.

VR 03 JUN T/M ZO 10 JUL: THE WAYS OF WATER

Petra - Programmeur Melkweg Expo: Wij kijken uit naar de multimediale groepstentoonstelling 'The Ways of Water', die deel uitmaakt van de 75e editie van het Holland Festival met het overkoepelende thema 'Manifesto for the living in a time of extinction'.  Door middel van fotografie en kunstinstallaties wordt de relatie tussen mens en water onderzocht. Vrijdag 3 juni is deze tentoonstelling in Melkweg Expo geopend, we hopen jullie te zien! 

ZA 25 JUL: LOUS AND THE YAKUZA

Maria - Assistent muziekprogramma: Eigenlijk zijn er twee shows waar ik heel erg naar uit kijk. Eerste show is van Lous and the Yakuza. Deze zou eigenlijk op 31 mei plaatsvinden maar is verplaatst naar 25 juni door een coronageval in haar band, maar dat is eigenlijk alleen maar goed nieuws want nu kun je het alsnog gaan bekijken! Ik vind de samensmelting van Franse hiphop, trap en r&b echt amazing, haar live band is super strak en haar voorprogramma (Sarah Phènom) is ook zeker one to watch!

ZO 19 JUN: RAVYN LENAE

Tweede is Ravyn Lanae. Als je van goede contemporary R&B houdt MOET je hierbij zijn. Heeft tracks met een aantal van mijn favo artiesten (Smino, Saba, Noname, Mick Jenkins). Haar nieuwe album is ook echt *chefs kiss*.

DO 16 JUN: DIGGING FOR WELDON IRVINE (2019)

Steven - Filmprogrammeur: Toffe film over de beste artiest waar je nog nooit van gehoord hebt, volgens mij nog nooit gezien in NL en het geheim achter onder meer het legendarische werk van Nina Simone ‘Young, Gifted & Black’. De avond zal worden ingeleid en gepresenteerd door muziekplatform Steppin’ Into Tomorrow.

VR 10 JUN: GEESE

Anna - Senior muziekprogrammeur: Als je voor morgen nog geen plannen hebt, kom dan zeker even een kijkje nemen in onze UP bij Geese! Jonge post-punk band uit Brooklyn is een belofte, oa New York Times en NME zijn al fan.

WO 22 JUN: LP

Verder kijk ik ook erg uit naar LP, met een kersvers nieuw album op zak komt ze voor maar liefst twee shows naar de Melkweg op 21 & 22 juni, 21 juni is uitverkocht, maar voor 22 zijn er nog een paar kaartjes!