Geplaatst op

Vacature: Programmeur Popcultuur & Maatschappij

De programmeur Popcultuur & Maatschappij is verantwoordelijk voor de inhoud en organisatie van programma's waarin verbeelding en actualiteit verbonden worden. De Melkweg zoekt voor deze functie iemand die zeer goed thuis is in popcultuur, kunst in het algemeen, en een visie heeft op de maatschappelijke waarde van popculturele uitingen voor het, relatief jonge, diverse publiek dat de Melkweg bereikt.

De programmeur herkent de stemmen die zaken op korte en lange termijn in beweging brengen, en weet die in vernieuwende publieksprogramma's aandacht te geven. Hij/zij weet relevante vragen te formuleren die aanzetten tot discussie en meningsvorming en deze te presenteren in toegankelijke programma's waarin combinaties van popmuziek, urban culture, cinema, fotografie, mode, performing arts, gamecultuur, literatuur en graphic design vanzelfsprekend zijn.

Leidende maatschappelijke thema’s zijn: democratie en burgerschap, identiteit, inclusiviteit, digitale technologie en duurzaamheid. De wegen die bewandeld worden: onderzoek, ontmoeting, interactie en DIY-aanpak.

Meer informatie en de mogelijkheid om te reageren via deze link.