Geplaatst op

Zes keer folk in september

Nog nooit was het zo vroeg herfst geworden. De blaadjes vallen al van de bomen, de regenbuien zijn in aantocht en de laatste witte wasjes zijn officieel gedaan. Om de overgang wat te verzachten, hebben we in Melkweg deze maand een hoop fijne folk-acts te tippen waarmee jij jouw herfst heerlijk kan aftrappen.

Vrijdag 9 september 
Jeremy Loops
Telt het? Nou vooruit, nog net. Moderne folk, zo wordt het genre van looppedaal-talent Jeremy Loops genoemd. Zijn nieuwste album ‘Heard You Got Love’ is wat poppier en solliciteert wel heel erg naar de hitlijsten, maar op zijn album ‘Trading Change’ hoor je de roots van zijn folk. Na het ram uitverkopen van zijn eerste avond in de Max is er een extra show bijgekomen - en daar zijn nog tickets voor!

Vrijdag 9 september 
Sean Gascoigne en LEWIN
In de zaal boven Jeremy Loops vind je op dezelfde avond Sean Gascoigne en LEWIN: twee indiepop- en folk acts van Nederlandse bodem. De één ontpopt zich op het podium als een muzikale octopus (Sean Gascoigne speelt gitaar, drums, mondharmonica en sp404 - terwijl hij zingt) en de ander staat bekend als de Joni Mitchell van de Lage Landen. Niet verkeerd, dus. Hup, die trap op!

Maandag 12 september
Sons of the East
Bij het luisteren naar de zomerse indiefolk van Aussies Sons of the East lijkt de wereld altijd een stukje minder complex te zijn. Het trio, bestaande uit Dan Wallage, Nic Johnston en Jack Rollins, heeft hun stijl gevonden in een mix van akoestische en electrische sounds, zoals te horen in fijne liedjes als 'Into The Sun', 'My Repair' en 'Come Away'. Na uitverkochte shows in Bitterzoet en Q-Factory kunnen ze eindelijk weer hun Nederlandse fans opzoeken met een show in onze Max, met support van landgenoot Kim Churchill.

Maandag 12 september
The Bros Landreth
De Canadese broers bekleden in dit rijtje de country-en roots-zijde van het folkgenre. Jarenlang waren ze afzonderlijk van elkaar werkzaam als sessiemuzikanten, tot één van de twee na een tour thuiskwam en meldde: nu is het onze tijd om muziek te maken. En zo geschiedde! Met vier albums in hun achterzak komen de broeders maandagavond 12 september de Q-Factory vullen met hun Americana, ondersteund door supportact en landgenote Mariel Buckley.

Donderdag 15 september
Penny & Sparrow
Met hun heldere samenzang en harmonieën transporteert Amerikaans singer-songwriter duo Penny & Sparrow je naar de warmte van een woonkamer in een houten huisje op een regenachtige middag in de bossen. Denk aan Iron & Wine en Bon Iver. Rolling Stone noemde de muziek van het duo “folk music for Sunday mornings, quiet evenings, and all the fragile moments in between”. Wat ons betreft ook ideaal voor een fijne septemberavond in onze Upstairs!

Vrijdag 16 september
Plasí & Axel Flóvent
Double bill-alert! Knusser dan dit wordt het niet in de Upstairs, want indiefolk-talenten Plasí en Axel Flóvent nemen ieder hun eigen band mee tijdens deze exclusieve headline-tour door Europa. De Zweedse Plasí en de IJslandse Axel zijn niet schuw van een flinke dosis melancholie en zullen je dat laten voelen ook! Verwacht kleine, fijne vocalen en gitaarspel warm genoeg om de Scandinavische kou te weren.