Geplaatst op

Woon de Grenzeloze Generatie talkshow live bij!

We mogen weer! Nu er ook publiek bij de Grenzeloze Generatie talkshow aanwezig mag zijn, nodigen we je uit om de talk live bij te wonen. Reserveer hier je gratis kaartje om nu écht in onze zaal plaats te nemen. Combineer de talk met de Shadow Game filmvoorstelling, die daarna in onze cinema plaatsvindt. Voor wie liever online meekijkt, de talkshow wordt ook nog steeds via onze website gestreamd. 

Naar aanleiding van het transmediale project Shadow Game en de buitenexpo A New Beginning van Cigdem Yukselpresenteert de Melkweg een avond vol verhalen en muziek. Sahar Shirzad gaat met de gevluchte jongeren en gasten in gesprek over hun verhaal en het opbouwen van een nieuw leven. Maar ook over hoe zelfexpressie belangrijk is voor de heling van hun trauma en het vormen van een nieuwe identiteit in een nieuw thuisland. We reflecteren op het Nederlandse asielbeleid, de landing in Nederland, over zelfontwikkeling en het volgen van je eigen pad

Nog steeds krijgen gevluchte jongeren door de samenleving en media de stempel vluchteling opgedrukt, alsof die term hun hele identiteit weergeeft. Het is echter maar een klein onderdeel van hun verhaal. Ze zijn mensen met dromen, ideeën, een visie en ze staan voor een grote uitdaging: hoe vorm je je identiteit in een nieuw land, wanneer je alles hebt moeten achterlaten?

Met: Abdulaal Hussein, Mo Ghandour, Meron Girmay, Cigdem Yuksel, Saman Amini, onder leiding van moderator Sahar Shirzad