PrettyPissedXMelkwegFilm

Deze avond kun je ook in onze Cinema terecht voor een mooi film programma passend bij het het festival!

Don't Go Gentle: A Film About IDLES (2021, 75 min)

'Don't Go Gentle' is een film over het vinden van kracht in kwetsbaarheid. Over de vastberadenheid, vriendschap en tegenspoed van de Britse band IDLES als ze vechten voor hun plek in een verdeelde maatschappij, en hierbij onverwacht een internationale community inspireren en verenigen. In een tijd waarin de grond onder onze voeten verschuift en waarin open communicatie en oprechte reflectie belangrijker zijn dan ooit, reizen we mee met leadzanger Joe Talbot en de band terwijl ze over de podia beuken, stereotypen onderuit halen en fans helpen moeilijke situaties onder ogen te zien en over psychische problemen te praten.

Hotel Mokum (2024, 30 min) + Q&A

Hotel Mokum vertelt het verhaal van een collectief dat in oktober 2021 het verlaten Hotel Marnix in Amsterdam kraakte. Zes weken lang veranderde het hotel in een thuis en een symbool van verzet tegen de huizencrisis en de criminalisering van kraken. Het verhaal van Hotel Mokum is geworteld in protest: zowel tegen de huizencrisis en het gebrek aan bestaanszekerheid in de stad, als tegen de criminalisering van kraken in 2010, wat leidde tot de ontruiming van meer dan 300 kraakpanden in Amsterdam alleen al. De film combineert documentaire beelden en gereconstrueerde scènes om het intieme portret van het collectief en hun strijd voor de stad te tonen.

The Punk Singer (2013, 81 min)

Kathleen Hanna, frontvrouw van de punk band Bikini Kill en electroclash trio Le Tigre, werd internationaal bekend als de spreekbuis van de feministische ‘Riot Grrrl’ beweging in Amerika begin jaren ‘90. Ze werd een van de meest uitgesproken feministen en vele tegenstanders probeerde haar haar regelmatig de mond te snoeren, terwijl haar fans maar niet genoeg konden krijgen. In 2005 stopte Hanna echter met ‘schreeuwen’ en velen vroegen zich af waarom. Uit ruim 20 jaar film materiaal en intieme interviews met Hanna, neemt ‘The Punk Singer’ de kijker mee op een fascinerende tour langs de hedendaagse muziek en een niet eerder vertoond beeld van deze onverschrokken leider. Groot fan van Bikini Kill? De band is weer op tour en staat 6 juni in Melkweg!

Over Pretty Pissed

BOOS, BOZER...BOOST. Op zaterdag 25 mei serveert Melkweg je 'Pretty Pissed'. Een avond vol punk in de breedste zin van het genre, als het maar boos is! Laat je meeslepen door de energie van schurende gitaren, meedogenloze drums en oprechte songteksten, en zelfs elektronische beats schuwen we niet!